Et profilbilde

Stipendiat
Isabella Foldøy { "honorific-suffix": "Stipendiat", "fn": "Isabella Foldøy", "tel": "Telefon: 51832526", "email": "isabella.foldoy@uis.no" }

Avdeling/enhet Arkeologisk museum
Institutt/senter Avdeling formidling
Rom AM A-511

Forskningsområder

Arkeologi, steinalder, formidling, fortidsbruk, didaktikk

Utvalgte publikasjoner

Pågående forskning

Jeg forsker på moderne representasjoner av steinalderens jeger-sanker grupper i Norge.
PhD avhandlingen har arbeidstittel; Representasjoner av steinalderen i vår samtid, belyst gjennom fremstillinger i grunnskolens lærebøker.

Arbeidserfaring

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

• Foldøy, Isabella (2014). Forskning og formidling, hånd i hånd?. Spor. ISSN 0801-5376. Volum 29. Hefte 2. s. 19-21.
  • Foldøy, Isabella; Sauvage, Raymond; Ellingsen, Ellen J. Grav (2017). NTNU Vitenskapsmuseet arkeologisk rapport 2017/7. Arkeologisk undersøkelse, Vevelstad kirke, Vevelstad kommune, Nordland. NTNU Vitenskapsmuseet. ISBN 978 82 8322 111 4. 54 s.
  • Foldøy, Isabella (2014). Kunnskap eller underholdning: paleolittiske hulemalerier mellom forskning og formidling.. NTNU. 112 s.
  • Sørumgård, Marit; Foldøy, Isabella (2013). Taktile montasjer i forhistorisk utstilling på NTNU Vitenskapsmuseet.
  • Foldøy, Isabella; Swensen, Elisabeth Forrestad (2019). Hulemenn og husmødre: foreldede kjønnsroller og fordomsfulle holdninger i kommentar om neandertalere. (Kronikk).
  • Foldøy, Isabella (2014). Forskning og formidling, hånd i hånd?.
  • Foldøy, Isabella (2014). Nypaganisme og norrøn religion..