MENY

Ny journalistikk og europeisk offentlighet

Ni journalister fra åtte land har inngått et unikt journalistisk samarbeid. De skal drive gravejournalistikk om temaer av all-europeisk interesse. Vi møter én av dem, Ingeborg Eliassen, torsdag 26. januar.

Frilansjournalisten Eliassen (tidligere Stavanger Aftenblad, nå bosatt i Berlin) er eneste norske reporter i det transnasjonale nettverket Investigate Europe. Dette ble nylig omtalt i Journalisten.

Gruppens første sak Grenseløs kontroll ble for øvrig publisert samtidig i ulike nasjonale medier i desember. 

Torsdag 26. januar kommer Eliassen til et miniseminar på IMKS for å fortelle om sine erfaringer med det å drive undersøkende europeisk journalistikk i nye former. 

Høsten 2016 var en gruppe fra IMKS på studietur til Brüssel og Leuven for å finne ut om det fins en felles europeisk offentlighet, og hvordan nye digitale mediekanaler og journalistiske arbeidsmåter bidrar til å utvikle den. Resultatene fra studieturen er samlet i en ny rapport og vi også bli presentert på seminaret.

Seminaret er et samarbeid mellom Europabevegelsen i Rogaland og Institutt for medie-, kultur og samfunnsfag ved UiS. 

Ingeborg Eliassen

Ingeborg Eliassen forteller om sine erfaringer med å drive undersøkende europeisk journalistikk i nye former. (Foto: Kristian Jacobsen)