MENY

Foredrag: Hvordan vil «tingenes internett» forandre fremtiden?

Norges tekniske vitenskapsakademi, Vitenskapsakademiet i Stavanger og TEKNA inviterer til åpent møte onsdag 8. mars kl 19:00 i Arkeologisk museum. Tema er «tingenes internett».

Hvordan vil tingenes internett forandre fremtiden? 

Jarle Nordby-Bøe, Development Manager, Texas Instruments

Tingenes internett (Internet of Things -IoT) er teknologien som kan løse fremtidens utfordringer på mange områder: Trafikk, helse, miljø og en aldrende befolkning.Men det er også en teknologi som truer utallige arbeidsplasser og kan utslette hele bransjer i arbeidslivet.

Tingenes internett gir også noen få store firmaer mulighet til å overvåke hver steg vi tar, alt vi gjør og hva vi tenker. Hvem skal eie alle dataene fra alle sensorene og hvordan kan vi balansere nytteverdien av denne nye teknologien uten at det går på bekostning av vårt privatliv?

Presentasjonen vil vise praktiske eksempler hvordan IoT vil påvirke fremtiden, hva som skiller det fra andre nye teknologier og hvorfor det skaper så mye diskusjon. Og ikke minst: Hvordan ser de ut; «tingene» som skal være overalt?

Tingenes internett: Søvngang mot digital katastrofe? 

Lars Lydersen, Senior director of product security, Silicon Labs

Sikkerhetsguru Bruce Schneier har uttalt at «We’re sleepwalking towards digital disaster and are too dumb to stop». Presentasjonen belyser hva han er så bekymret for, samt at situasjonen muligens ikke er så mørk som uttalelsen kan antyde.

Når alle ting er på nett følger store sikkerhets- og personvernsutfordringer. Disse belyses gjennom nylige eksempler på sikkerhetshull. Samtidig er industrien og myndigheter i ferd med å innse alvoret, og presentasjonen diskuterer initiativene og løsningene som det jobbes med for å påse at samfunnet får maksimal nytte av mulighetene som følger med tingenes internett.

Arrangmentet er gratis og åpent for alle interesserte.