Et profilbilde

Universitetslektor
Marie Ronold Mathisen { "honorific-suffix": "Universitetslektor", "fn": "Marie Ronold Mathisen", "tel": "Telefon: 51833671", "email": "marie.r.mathisen@uis.no" }

Avdeling/enhet Fakultet for utøvende kunstfag
Institutt/senter Avdeling for jazz, dans, PPU og musikkproduksjon

Marie Ronold Mathisen er ansatt som universitetslektor i dans ved Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag. Hun er ansvarlig for og underviser i emnene Internasjonalt semester og Improvisasjon og komposisjon. Skoleåret 19/20 vil Marie også undervise samtidsdans, samt være involvert som prøveleder i formidlingsfag. Marie har også tidligere undervist og hatt kurs i emnene Artistic Research, Egendefinert prosjekt og formidlingsfag.

Marie kombinerer sin stilling med et utøvende virke som frilans dansekunstner. Hun arbeider som utøver og skapende utøver innenfor ulike samarbeidskonstellasjoner, og interesserer seg spesielt for soloformatet.

Marie har sin utdanning fra Northern School of Contemporary Dance (BA i dans, 2009) og Kunsthøgskolen i Oslo (MA i dans, 2017). Hun har etterutdanning fra et danseprogram ved Kibbutz Contemporary Dance Company i Israel.

I 2014 ble Marie tildelt prisen som Årets Stavangerkunstner av Stavanger Kommune.

Forskningsområder

Utvalgte publikasjoner

Pågående forskning

Arbeidserfaring

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

• Mathisen, Marie Ronold (2019). Curiouser / 3 FORESTILLINGER / London / DANSER OG UTØVER / Produsert av dybwikdans og Flexer & Sandiland.
  • Mathisen, Marie Ronold (2019). I morgen kommer regn / DANSER, UTØVER OG MEDKOREOGRAF / Visning ved åpning av Norsk Oljemuseums nye magasin / Stavanger / Produsert av dybwikdans.
  • Mathisen, Marie Ronold (2019). Toddlers room / 4 FORESTILLINGER / Singapore / DANSER OG UTØVER / Produsert av dybwikdans.
  • Mathisen, Marie Ronold (2019). Toddlers room / 5 FORESTILLINGER / Singapore / DANSER OG UTØVER / Produsert av dybwikdans.
  • Mathisen, Marie Ronold (2018). Orgelnatt / dansefremførelse med Nils Henrik Asheim / Stavanger / DANS OG KOREOGRAFI.
  • Mathisen, Marie Ronold (2018). Sally / Visning ved arrangement i regi av Region Stavanger / Stavanger / DANSER OG KOREOGRAF.
  • Mathisen, Marie Ronold (2018). Toddlernes Rom / 6 FORESTILLINGER / Stavanger / DANSER OG UTØVER.
  • Mathisen, Marie Ronold (2018). Toddlernes rom / 3 FORESTILLINGER / Stavanger / DANSER OG UTØVER.
  • Mathisen, Marie Ronold (2018). Toddlers Room / 4 FORESTILLINGER / Edinburgh / DANSER OG UTØVER.
  • Mathisen, Marie Ronold (2018). Toddlers Room / 4 FORESTILLINGER / Valletta / DANSER OG UTØVER.
  • Mathisen, Marie Ronold (2018). Toddlers Room / 5 FORESTILLINGER / Edinburgh / DANSER OG UTØVER.