Et profilbilde

Stipendiat
Andreas Åvitsland { "honorific-suffix": "Stipendiat", "fn": "Andreas Åvitsland", "tel": "Telefon: 51834503", "email": "andreas.avitsland@uis.no" }

Avdeling/enhet Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora
Institutt/senter Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk

Andreas Åvitsland er doktorgradsstipendiat i idrettsfag ved Universitetet i Stavanger. Han er gjennom sitt doktorgradsarbeid tilknyttet prosjektet School in Motion, som undersøker effekter av økt fysisk aktivitet og kroppsøving i ungdomsskolen.

For mer informasjon:
School in Motion
For english

Forskningsområder

Utvalgte publikasjoner

Åvitsland A, Solbraa AK, Riiser A. Promoting workplace stair climbing: sometimes, not interfering is the best. Archives of Public Health. 2017;75:2. doi:10.1186/s13690-016-0170-8.

Pågående forskning

I forbindelse med School in Motion skal følgende artikler publiseres:1. The association between physical fitness and mental health in Norwegian adolescents.
2. The effect of two different school based physical activity interventions on Norwegian adolescents' mental health.
3. The effect of two different school based physical activity interventions on Norwegian adolescents' attitudes toward PE.
4. Introducing the "Don't worry, be happy" PA intervention: a study of implementation

Arbeidserfaring

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

• Åvitsland, Andreas (2018). School in Motion - en presentasjon for lærere. Sola Kommune; 2018-05-07.