MENY

Kveldsforedrag om flyktningkompetente skoler og barnehager

Hvordan kan skolen bidra til at elever med fluktbakgrunn blir inkludert og opplever tilhørighet? Det skal Kirsti Tveitereid ved Læringsmiljøsenteret, UiS fortelle mer om på kveldsforedrag torsdag 26. oktober.

Torsdag 26. oktober er det klart for kveldsforedrag på UiS. Temaet for foredraget er "Flyktningkompetent skole og barnehage", og blir holdt av universitetslektor Kirsti Tveitereid fra Læringsmiljøsenteret, UiS.

Påmelding gjøres ved å trykke på følgende lenke

Barn er mer enn kulturen de kommer fra. Skolen er en viktig arena for å komme i gang med et meningsfylt liv for barn og ungdom som har vært på flukt. Det er viktig at skolen blir et godt sted å lære og et sted for vennskap og normalitet. Hvordan kan skolen bidra til at elever med fluktbakgrunn blir inkludert og opplever tilhørighet? Hva er gode strategier og metoder for arbeid i voksenmiljøet?, dette er noe av det Tveitereid vil snakke mer om.

Om foredragsholderen: Kirsti Tveitereid er kulturviter med barndom som felt. Hun har en master i faglitterær skriving. Ved læringsmiljøsenteret arbeider hun med veiledning og deltar i arbeid for en inkluderende skole, med formidling og kunnskapsoversikter.

Aktuell litteratur:
Kirsti Tveitereid, Hildegunn Fandrem og Stine Sævik (2016). Flyktningkompetent skole. Pedlex. https://www.pedlex.no/artikkel/fbs16/flyktningkompetent-skole/

 

 

 

Bildet viser Arne Rettedals hus.

Kveldsforedraget vil foregå på Arne Rettedals hus ved UiS.