MENY

Campus Bjergsted

Campus Bjergsted

Hvor er vi? 

Fakultet for utøvende kunstfag befinner seg i Bjergstedparken i Stavanger. Det er en fin og kort spasertur gjennom Gamle Stavanger fra sentrum. Ved Breiavannet (rett ved togstasjonen) går?det buss?til Bjergsted. Fakultetets hovedbygg er et flatt mursteinsbygg, like til høyre etter parkens hovedinngang. 

Til Bjergsted fra flyplassen:  

14,6 km | flybuss hvert 15. minutt (en vei fra 85,-| t/r 180,- gyldig 1 år) 

Til Bjergsted fra togstasjonen:  

1400 m | 18 minutter 

Fra Bjergsted til sentrum:  

1100 m | 15 minutter | nr. 8, holdeplass Bjergsted 

Fra Bjergsted til campus Ullandhaug:  

6,3 km | 28 minutter | nr. X60 fra sentrum, holdeplass UiS Øst  

Se kart over området her

Instituttets resepsjon ligger i hovedbyggets tredje etasje, samme etasje som hovedinngangen. Resepsjonen holder åpent hver dag fra kl. 10-00-15.00. 

Vår kantine "Musikanten" har åpent hver dag. Mandag, onsdag og torsdag 09.30 - 14.30, tirsdag 09.30 - 15.30 og fredag 09.30 - 13.30. Det er mulig å kjøpe drikke og enkel bespisning fra automatene i kantinen etter kantinens stengetid. 

Stavangerregionen har ellers mye å by på, ta en titt på Region Stavanger sine nettsider. 

Vi ønsker alle våre søkere velkommen til Fakultet for utøvende kunstfag, til en kreativ campus i Stavanger! 

Hvem er vi? 

Fakultet for utøvende kunstfag (UK) har sine røtter i en internasjonal konservatorietradisjon, og har i de senere år utviklet et spennende studietilbud innen klassisk, dirigering, jazz/improvisasjon og dans. Vi har et særegent studiemiljø i nasjonal sammenheng, noe som gir deg store muligheter for å utvikle deg som utøver og kunstner!  

Fakultet for utøvende kunstfag holder til på sin egen campus Bjergsted i Bjergstedparken, kun noen minutters gange fra Stavanger sentrum. Vi hører til Bjergsted kulturpark, et nasjonalt kraftsenter for musikk og kunst med tette forbindelser mellom utdanning og profesjonelle utøvere. Bjergsted kulturpark (lenke til bjergsted.no og nytt vindu), som innbefatter blant annet kulturskole, videregående skole, Stavanger Symfoniorkester og Stavanger konserthus er en viktig arena for flere musikksjangre og forestillinger. Institusjonene i parken er et naturlig praksisfelt for våre studenter, enten de studerer musikk, dans, PPU eller musikkproduksjon. 

På campus Bjergsted vil du få store muligheter for modning gjennom stadige sceneeksponeringer i forestillinger og konserter. For deg som student er sceneerfaringen noe av det viktigste og mest utviklende du tar med deg fra årene ved UK. Fakultetet arrangerer alene nærmere 200 konserter og forestillinger i løpet av et studieår. Vi har et stort antall undervisningsrom, øvingsrom, ensemblerom, dansesaler og konsert- og forestillingssaler. I tillegg benytter vi flere av byens- og regionens scener til konserter og forestillinger. Høsten 2015 stod nye dansesaler ferdige, og på samme tid ble campus Bjergsted komplett med nye, stilige studentboliger et steinkast unna skolen. 

Hva gjør vi? 

Vårt hovedfokus er å utdanne studentene til å utøve på et høyt nivå, med en reflektert holdning til så vel tradisjon som nyskaping. Vi tilbyr workshops, konserter, deltakelse i mesterklasser og produksjon av forestillinger, samt tverrfaglige sceniske produksjoner både lokalt og på turné. Teoriundervisningen skal både være forskningsbasert og være relevant for utøvende musikere og dansere. 

Til fakultetet er det knyttet flere stipendiater med prosjekter i kunstnerisk utviklingsarbeid. 

Du møter et internasjonalt orientert studiemiljø, da en stor andel av studentene er internasjonale. Våre studenter gis også mulighet til delstudier i utlandet. 

Dette er noen av aktivitetene og miljøene du blir en del av som student hos oss: 

Bjergsted jazzensemble I Bjergsted danseensemble I Bjergsted blåseensemble I Årlige operaoppsetninger I Kammermusikkonkurranse med pengepremie og deltagelse i NYCMF I Bred kammermusikkvirksomhet I En mengde workshops og mesterklasser med gjestelærere på høyt internasjonalt nivå I Konsertserien Blå Trå i samarbeid med Stavanger Jazzforum I Samarbeidsprosjekter med Stavanger symfoniorkester, mesterklasser med solister, og opplegg for musikkhistorieklassene I En ambisiøs slagverkgruppe med lærere fra Oslo, Bergen og Stavanger I Festivalen Mai Jazz I Prosjektuker med sinfonietta og andre større besetninger med repertoar til og med det nyskrevne I International Brass Week i september hvert år I Et aktivt og ekspansivt blåsermiljø som pleier nettverk nasjonalt og internasjonalt, blant annet turnévirksomhet, utenlandsreiser og en mengde ulike ensemblespillprosjekter I Dirigentstudier med mulig deltakelse i stormønstringen Dirigentuka i Bjergsted i august I En klaverklasse på høyt nivå med vekt på både konsentrasjon om solorepertoar og et tett samarbeid med sangere og andre instrumentalister