MENY

Date Night

Dagen før dagen, altså Valentine's Day, inviterer vi til Date Night på museet! Dette er for; nye par, gamle par, alle slags par, til å strekke på beina og ha en koselig Date Night. Så ta med en venn eller venninne på museet, helt gratis.

Museet har langåpent til kl.20.00 og inviterer til en ny kveld med Date Night. Kl.18.00 blir det en guidet 'Love Tour' i utstillingene, og vi deler ut 'topp 10* miniguides' i samme tema om fortidens kjærlighetsrelaterte gjenstander, fra omtanke til litt mer spenstige objekter. Vi lager også til med litt festligheter på museet, det er bare å sette av datoen. Her på Arkeologisk museum får du se alt fra lokale vikingskatter, skjelettet av Vistemennesket fra Vistehola, verdens eldste isbjørnskjelett, og mye mer! Ta med en du er glad i eller en du vil bli bedre kjent med, og inviter til Date Night, det er gratis inngang på museet. 

I museumskafeen blir det fra kl.16.00 mulighet å kjøpe små 'Love Potion' flasker med musserende, og noen kjærlighertsfristene biter på kafeemenyen. 

 - Museet er rett opp bakken fra togstasjonen, og har to timers parkering utenfor museet i Peder Klows gate 30A.

 - Del gjerne bilder med oss på sosiale medier ved å bruke #arkeologiskmuseum #datenight

*Også tilgjengelig på engelsk/English 'Date Night top ten guides' are available.

 

Valentinsdagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen.

Juno, som representerte kvinner og ekteskap, og starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar. Den kristne feiringen av Valentinsdagen var opprinnelig en liturgisk feiring til minne om en eller flere tidlige kristne helgener med navnet Valentin eller Valentinus.

Hjerte er et utbredt symbol i tekst og bilder helt fra antikken og i flere kulturer. Hjertet symboliserer vanligvis kjærlighet, men også andre sterke, positive følelser og at noe er verdifullt.

 

date night valentines day arkeologisk museum

Date Night byr på innblikk i litt historisk kjærlighet.