Karrieresofa

Sosiologistudentenes forening (SSF) inviterer til sofasamtale med fem sosiologer. Det er første gang SSF arrangerer et fagtreff som dette og alle er velkommen, også de som ikke er sosiologistudenter.

Hvorfor er det relevant med en bachelor i sosiologi når du skal søke på enten master eller jobb? På hvilken måte vil du få bruk for en sosiologiutdannelse senere i livet?

Disse spørsmålene vil vi prøve å besvare når SSF inviterer fem sosiologer til en sofasamtale der vi skal snakke litt om hvordan det var for dem da de selv skulle ut i arbeid som nyutdannede sosiologer.

Arrangementet på Facebook

Mer infomasjon om Sosiologistudentenes forening (SSF)

Hvem er invitert?

Silje Bjørthun
Silje er 24 år gammel, og avsluttet for kort tid siden en Mastergrad i Occupational & Business Psychology ved Kingston University, i London. Før dette studerte hun bachelor i sosiologi ved UiS frem til 2016, med spesialisering i HR/personalledelse. Nå har Silje startet i ny jobb i Oslo som rådgiver hos Personalhuset Staffing Group. Dette er et av Nordens største og ledende rekrutterings- og bemanningsselskaper.

Ingrid Rusnes
For tiden er Ingrid Rusnes ansatt som stipendiat i sosiologi ved UiS. Ingrid fulførte sitt hovedfag i sosiologi i 2004 ved UiB, og har hatt mange ulike jobber etter dette. Hun sier selv hun har fått brukt sosiologien på ulikt vis i de forskjellige jobbene. Hun  har bred arbeidserfaring, og har blant annet jobbet som kulturkonsulent i Studentsamskipnaden i Oslo og som senior-rådgiver i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Thor Geir Harestad
Thor Geir Harestad er utdannet sosiolog fra UiO på 70-tallet. Han har vært ansatt i Rogaland fylkeskommune og har vært lektor i Randaberg skole i flere år. Harestad har skrevet og bidratt til flere bøker og publikasjoner, blant annet boken "Styring og ledelse: Om skolens visjon, kunnskap og roller"

Det blir spennende å høre hvordan han har fått bruk for sosiologien i karrieren.

Maria Gussgard Volckmar-Eeg
Volckmar-Eeg har bachelor og master i sosiologi fra UiO. Hun skrev master om arbeidsprosessen med arbeidsevnevurderinger i NAV i samarbeid med arbeids- og velferdsdirektoratet, som hun leverte i 2015. Deretter jobbet hun som førstekonsulent i NAV i et år, før hun  søkte om doktorgradsstipendiat. Hun er for tiden ansatt som stipendiat innenfor temaet velferd og migrasjon ved UiS.

Inger Eide Robertson
Robertson leverte sin master i sosiologi i 2005 ved UiB. Fra 2008 har hun jobbet innenfor fagområdet for alkohol og rusmiddelbruk, som rådgiver og leder ved kompetansesenter rus i Stavanger (KoRus). Nå er hun i gang med sin doktorgrad ved UiS. Sammen med de andre sofagjestene skal hun snakke litt om på hvilken måte hun har fått bruk for en sosiologiutdannelse.

Illustrasjon til Karrieresofa, et arrangement av Sosiologisstudentene ved UiS; tegning av en sofa.