Forstå innvandrerungdom i et utviklings- og ressursperspektiv

Læringsmiljøsenteret og Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora inviterer til åpen forelesning med Professor Dagmar Strohmeier. Tema for foredraget er hvordan vi kan forstå innvandrerungdoms situasjon i et utviklings- og ressursperspektiv.

Professor Dagmar Strohmeier er en mangeårig samarbeidspartner med Læringsmiljøsenteret på temaene migrasjon og mobbing, og er nå ansatt i en professor II-stilling ved senteret og UH-fakultetet. Hun skal være tilknyttet forskergruppen Mangfold og inkludering. I tillegg til forskning, skal hun også utvikle og bidra i et Phd-kurs på fakultetet. Strohmeier jobber ellers ved Upper Austrian University of Applied Science, Linz i Østerrike.

Tittelen på foredraget hun skal holde på UiS er «Understanding immigrant youth development from a developmental socio-ecological resilience theory perspective”.