Et profilbilde

Førstekonsulent
Simen Kiil Halvorsen { "honorific-suffix": "Førstekonsulent", "fn": "Simen Kiil Halvorsen", "tel": "Telefon: 51833031", "email": "simen.k.halvorsen@uis.no" }

Avdeling/enhet Fakultet for utøvende kunstfag
Institutt/senter Fakultetsadministrasjonen UK
Tlf priv/mob 45511226

Simen Kiil Halvorsen er ansatt som universitetslektor i jazzseksjonen og førstekonsulent/produsent i administrasjonen ved Fakultet for utøvende kunstfag.
Sammen med UKs produksjonsteam er hans ansvarsområder planlegging og gjennomføring av fakultetets mange produksjoner innen klassisk, jazz og dans.
Som universitetslektor er Simen arrangør og faglig/kunstnerisk leder i Bjergsted jazzensemble, i tillegg til å spille selv. Simen er også prosjektkoordinator/faglig utvikler i satsningsprosjektet DigJazz - Improvisasjon for alle.

Han kombinerer stillingene med omfattende internasjonal utøvende virksomhet som trompetist med forankring i jazz- og improvisasjonsmusikk. Simen har høyere utøvende utdanning fra UiS og Norges Musikkhøgskole.

Forskningsområder

Digitalisering av jazzutdanningGehørbasert metodeSamspillImprovisasjonKunstneriske prosesser

Utvalgte publikasjoner

Past Present & Tortusa - "Eternal Return" - Jazzland Recordings (2019)
 Past Present & Andrew D´Angelo (with Jim Black, Elias Stemeseder & Pete Rende) - "Short Pieces" - Hevhetia (2018)

Simen Kiil Halvorsens Scripted Conversations  - "Scripted Conversations" - AMP Music&Records (2016)

Pågående forskning

Utvikling av digitale jazzstudier. DigJazz - Improvisasjon for alle.

Arbeidserfaring

Simen arbeider aktivt med konserter og innspillinger både i Norge og utlandet og har medvirket på rundt 20 innspillinger. Simen ga bl.a. ut albumet «Scripted Conversations» i 2016, Past Present og Andrew D´Angelo´s New York-prosjekt, med Jim Black, Elias Stemeseder og Pete Rende, «Short Pieces» i 2018, og "Eternal Return" med Past Present og Tortusa i 2019. Han mottok Mølsterprisen i 2015 og Kulturrådets Diversestipend for nyutdannede kunstnere i 2018.

UTDANNING:

UiS, Fakultet for utøvende kunstfag - Postgraduate Diploma i utøvende jazz/improvisasjon (2017-2018)

Norges Musikkhøgskole (2015-2017) - Master i utøvende jazz/improvisasjon

UiS, Institutt for musikk og dans (2014-2015) - Videreutdanning i utøvende jazz/improvisasjon

UiS, Institutt for musikk og dans (2010-2014) - Bachelor i utøvende jazz/improvisasjon og PPU

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

• Halvorsen, Simen Kiil (2020). VocalArt-Nordland - Belgia-turnè.
  • Brækhus, Stein Inge; Fadnes, Petter Frost; Alberts, Kristoffer; Halvorsen, Simen Kiil (2019). Blåsenborg Rekreasjonslag En aften med Afrobeat i anledning Utyske avslutning på Martinique den 20 desember 2019. Marthe Lea (saksofon), Simen Kiil Halvorsen (trompet), Petter Frost Fadnes (saksofon), Kristoffer Alberts (saksomofon), Gaute Granli (gitar), Jens Borge (bass), Adrian Tvedten (orgel), Stein Inge Brækhus (slagverk og perkusjon).
  • Brækhus, Stein Inge; Yttredal, Tor; Halvorsen, Simen Kiil (2019). Konsert på åpningen av Studensamskipnadens åpning av det nyrenoverte Akvariet på Folken i Stavanger, fredag den 8. februar 2019..
  • Halvorsen, Simen Kiil (2019). En (Alle) - Nybo/Ravn.
  • Halvorsen, Simen Kiil (2019). Eternal Return - slippturnè (Norge, Frankrike, Tyskland). Jazzland Recordings. Norge, internasjonal distribusjon.
  • Halvorsen, Simen Kiil (2019). Eternal Return (utgivelse) - Past Present & Tortusa. Jazzland Recordings.
  • Halvorsen, Simen Kiil (2019). Julekonsert med Bjergsted jazzensemble og Bjergsted vokalensemble.
  • Halvorsen, Simen Kiil (2019). Skandinavia (utgivelse) - Magnus Murphy Joelson.
  • Halvorsen, Simen Kiil; Johansen, Tore (2019). Valkyrien (Allstars) og Bjergsted jazzensemble, MaiJazz 2019.
  • Halvorsen, Simen Kiil (2018). Bjergsted jazzensmeble og Signe Irene Time - julekonsert (arrangør, kunstnerisk ledelse, utøver).
  • Halvorsen, Simen Kiil (2018). Konsert med Chris Potter og Bjergsted jazzensemble.
  • Halvorsen, Simen Kiil (2018). "Short Pieces" - Past Present & Andrew D´Angelo feat. Jim Black, Elias Stemeseder og Pete Rende. Hevhetia. Slovakia.
  • Halvorsen, Simen Kiil (2018). Turnè: Simen Kiil Halvorsens Scripted Conversations, Den Musikalske Stamvegen, Vestnorsk jazzsenter.
  • Johansen, Tore; Herstad, Svein Olav; Halvorsen, Simen Kiil (2018). Chris Potter & Bjergsted Jazzensemble.
  • Torstrup, Thomas Eide; Halvorsen, Simen Kiil (2018). "Høstjazz" - fremføring av komposisjoner av Thomas Torstrup og Simen Kiil Halvorsen. Utøvere: Thomas Torstrup - piano, Simen Kiiil Halvorsen - trompet, Signe Irene Time - vokal, Theodor Onarheim - bass, Bendik Andersson - trommer.
  • Halvorsen, Simen Kiil; Torstrup, Thomas Eide (2019). DigJazz - Improvisasjon for alle. Nordisk nettverk for kulturskolerelatert forskning og UiT; 2019-10-03 - 2019-10-04.