160 nye studentboliger på campus

Studentsamskipnaden i Stavanger får tilskudd på 54,4 millioner til 160 nye studentboliger. Boligene skal etter planen stå klare på campus Ullandhaug innen august 2020.

På parkeringsplassen over Kjølv Egelands hus kommer det 160 nye studentboliger i 2020. På parkeringsplassen over Kjølv Egelands hus kommer det 160 nye studentboliger i 2020.

– Dette er gode nyheter. Tilskuddet gjør at vi holder framdriften i planene om flere studentboliger i Stavanger. Det er viktig at vi følger behovet i markedet og får et større tilbud av studentboliger, ser daglig leder i SiS Bolig, Øyvind Lorentzen.

De nye boligene skal bygges nordvest for UiS, på parkeringsplassen over Kjølv Egelands hus, ved siden av Indøks-brakkene.

– Reguleringsplanen førstegangsbehandles i kommunalstyret for byutvikling allerede i september. Vi satser på byggestart før sommeren 2019. De nye studentboligene står forhåpentligvis klare innen august 2020, sier Lorentzen.

Full pott i tilskudd

Regjeringen fortsetter satsingen på studentboliger. Det gis nå tilsagn til 2 188 studentboliger i 14 byer. Flere av prosjektene kan endelig sette i gang byggingen etter at regjeringen har innført nye tilskuddssatser.

SiS har fått full pott i den nye tilskuddsordningen fra regjeringen. Totalt får SiS tildelt 54,4 millioner kroner til det nye studentboligprosjektet. Den totale prislappen er på 124 millioner kroner.

– Flere studentboliger sikrer et rimelig og forutsigbart boligtilbud for studentene og er et viktig tillegg til det private boligmarkedet. Det er derfor viktig for oss å holde trykket oppe, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Tekst: siri.j.pedersen@uis.no