Et profilbilde

Stipendiat
Vidar Kvamme Schanche { "honorific-suffix": "Stipendiat", "fn": "Vidar Kvamme Schanche", "tel": "", "email": "vidar.k.schanche@uis.no" }

Avdeling/enhet Fakultet for utøvende kunstfag
Institutt/senter Avdeling for jazz, dans, PPU og musikkproduksjon
Hjemmeside www.vidarschanche.com
Tlf priv/mob 98467267

Forskningsområder

Utøvende gitarist.

Forsker på hvordan man kan utvide den elektriske gitaristens tone - og klangspråk i improvisert musikk ved hjelp av teknikker fra notert samtidsmusikk/ny musikk.

Utvalgte publikasjoner

Pågående forskning

Artistic Research PhD-program.

En ekspansjon av den gitaristisk-improvisatoriske stemmen.

Arbeidserfaring

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

• Fadnes, Petter Frost; Lewis, George; Austgulen, Gro Hole; Ingvaldsen, Didrik; Brackeva, Dominique Jose Albert; Vikdal, Gaute; Bang, Thomas; Lilja, John Alan; Birkeland, Ståle; Narvesen, Dag Magnus; Stener Olsen, Olav; Njaa, Dag Egil; Seim, Gunhild; Time, Signe Irene; Hoem, Arild Wold; Schanche, Vidar Kvamme; Egdetveit, Johan (2019). Creative Construction SetTM.
  • Fadnes, Petter Frost; Schanche, Vidar Kvamme; Bang, Thomas; Lilja, John Alan; Austgulen, Gro Hole; Stener Olsen, Olav; Brackeva, Dominique Jose Albert; Vikdal, Gaute; Egdetveit, Johan; Asheim, Nils Henrik; Munthe-Kaas, Marius; Birkeland, Ståle; Hoem, Arild Wold; Brun Henriksen, Glenn; Seim, Gunhild; Ingvaldsen, Didrik; Time, Signe Irene; Haugen, Eva Bjerga; Motland, Stine Janvin (2019). Kitchen Julekonsert.
  • Schanche, Vidar Kvamme (2019). DKS turné, Fra Musikk til Bilde. 40 workshops/forestillinger..
  • Schanche, Vidar Kvamme (2019). De Nære Ting, 8 Danseforestillinger..
  • Schanche, Vidar Kvamme (2019). Music for ghosts. Stavanger Jazzforum 30 års jubileumskonsert..
  • Schanche, Vidar Kvamme (2019). Solokonsert i forbindelse med Kjell Pahr-Iversen - Tegninger fra 60-tallet til i dag, kunstutstilling Bryne Kunstforening.
  • Schanche, Vidar Kvamme; Ingvaldsen, Didrik (2019). DKS, Fra musikk til Bilde.
  • Schanche, Vidar Kvamme; Ingvaldsen, Didrik (2019). Improgøy med Vidar & Didrik. Barn av Tou..
  • Fadnes, Petter Frost; Schanche, Vidar Kvamme; Austgulen, Gro Hole; Asheim, Nils Henrik; Brackeva, Dominique Jose (2018). Kitchen Orchestra, Julekonsert.
  • Fadnes, Petter Frost; Schanche, Vidar Kvamme; Austgulen, Gro Hole; Seim, Gunhild (2018). Kitchen Orchestra/Eve Risser.
  • Fadnes, Petter Frost; Schanche, Vidar Kvamme; Brackeva, Dominique Jose (2018). Kitchen Orchestra/Marilyn Crispell.
  • Fadnes, Petter Frost; Schanche, Vidar Kvamme; Brackeva, Dominique Jose; Austgulen, Gro Hole; Zanussi, Per (2018). Kitchen Orchestra/Per Zanussi.
  • Schanche, Vidar Kvamme (2018). Awakening. Bekk Records.
  • Schanche, Vidar Kvamme (2018). Utdrag fra Peer Gynt. NRK.
  • Schanche, Vidar Kvamme (2019). Artistic Research Spring Forum, ARF 2019. String DisHarmony presentation.. DiIKU; 2019-03-05 - 2019-03-06.
  • Schanche, Vidar Kvamme (2019). Seminar 2 Unfolding and articulation, String Disharmony presentation.. DIKU; 2019-01-06 - 2019-01-08.
  • Schanche, Vidar Kvamme (2019). Seminar 4 Exchange and development. String Disharmony.. DIKU; 2019-09-04 - 2019-09-06.
  • Schanche, Vidar Kvamme (2018). String (dis) Harmony -An expansion of the improvisational voice of the guitar.. DIKU; 2018-11-14 - 2018-11-16.