MENY

New Angles on Messiaen

Mange mener at Olivier Messiaen er den største orgelkomponisten etter Bach. Velkommen til seminar som arrangeres av Fakultet for utøvende kunstfag i samarbeid med Norsk musikkforskerlag, Norsk lydinstitutt og Messiaen complete.

Med inspirasjon fra forskjellige kilder som fuglesang, indiske rytmer, glassmalerier og religiøs mystikk utviklet Messiaen et eget univers av klang som aldri slutter å fascinere. I dette seminaret vil man se på Messiaen og hans musikk fra nye perspektiv. 

Program

11.00-11.10 Opening Nils Henrik Asheim/Per Dahl

11.10-11.40: Peter Asimov: Revisiting Messiaen’s Indian Rhythms

11.40-12.20: Thomas Lacôte: Messiaen and Improvisation

12.20-12.30: Coffee break

12.30-13.10: Christopher Dingle: Messiaen and Truth

13.10-13.30: Open discussion

Seminaret vil foregå på engelsk og er åpent for alle interesserte. Seminaret arrangeres i forbindelse med konserten Messiaen Complete som holdes på Stavanger konserthus samme kveld. 

Olivier Messiaen

Olivier Messiaen (1908- 1992) var en fransk komponist, organist og ornitolog. Først og fremst var Messiaen en av det 20. århundres vesentligste komponister av orgelmusikk. I tillegg er han særlig kjent for sin store Turangalila-symfoni og sin Quattuor pour la fin de temps («Kvartett for tidens slutt»), som ble komponert mens han satt i et ni måneders langt krigsfangenskap i Wehrmachts Stammlager VIII A i Görlitz. Denne ble komponert for de fire tilgjengelige instrumentene piano, fiolin, cello og klarinett. Stykket ble første gang framført av Messiaen og andre krigsfanger for et publikum bestående av andre fanger og fangevokterne. (Kilde: Wikipedia) 

Foto: Olivier Messiaen

Olivier Messiaen (1908 -1992) var en fransk komponist, organist og ornitolog.