MENY

Kadafi Zaman: Herlig tid med godt studentmiljø

Kadafi Zaman, ukens UiS-alumn, har som TV2-journalist hele verden som sin arbeidsplass. På campus Ullandhaug likte Zaman seg godt på studentpuben og han trekker fram praksisperiodene til journaliststudiet som spesielt nyttige for videre arbeidsliv.

  • Kadafi Zaman.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Kadafi Zaman husker best hvor lett det var bli kjent med folk i Stavanger og at han aldri kjedet seg i studietiden.
  • Kadafi Zaman TV2.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Zaman har arbeidet i TV 2 siden 2006. Han har dekket en rekke store internasjonale hendelser gjennom årene. Her dekker han Rohingya-krisen i Bangladesh.
  • Kadafi Pakistan.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Journalist-yrket kan by på uventede hendelser. I Pakistan ble Zaman pågrepet av politiet under en politisk demonstrasjon og satt flere dager i fengsel.

Yrke: Journalist i TV2
Utdanning: Journalist bachelor UiS

Hvorfor valgte du å studere journalistikk ved Universitetet i Stavanger?

– Jeg kom inn på journalistutdanningen i Volda og Stavanger. Jeg ville til en storby, så derfor var Volda uaktuelt. Dessuten fristet det å bli kjent med Vestlandet, for det var en del av Norge jeg visste lite om fra før av.

Hva husker du best fra studietiden din ved UiS? 

– Jeg husker det gode studentmiljøet på Ullandhaug. Det var så lett å bli kjent med folk, og jeg husker at jeg aldri kjedet meg. Det var så mange kulturelle og sportslige aktiviteter tilgengelig, som gjorde kveldene spennende. Når helgen kom var det alltid et yrende uteliv - spesielt på studentpuben. Herlig tid, med mange gode minner.   

Hvilken del av studiet har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

– Jeg har nok hatt mest nytte av undervisningen om etikk og vær varsom-plakaten. I tillegg til praksisperioden i en mediebedrift. Jeg var heldig som ble plassert i Stavanger Aftenblad, der jeg blant annet dekket Sola og Randaberg kommune. Lokaljournalistikken banet vei til videre jobb i VG og TV 2, hvor jeg jobber nå.

Hva liker du best med jobben din?

– Jeg føler meg utrolig heldig. Ingen dag er lik, og det er stadig nye spennende oppdrag og opplevelser - både i Norge og utlandet. Det uforutsigbare gjør at man gleder seg til å gå på jobb hver eneste dag.

Hva er dine tre beste råd til dagens studenter?

– Mitt første råd er å bli godt kjent med medstudentene dine. Da føler man seg aldri alene. Det andre rådet er å gi full gass i praksisperioden. Der kan man lære faget av de som står oppi journalistikken hver eneste dag. Det siste rådet er å nyte utelivet i Stavanger. Alle journalister bør følge mottoet: Helt om dagen, helt om natten.
 

Tekst: Julia Horn, journaliststudent UiS