Alumnportrett: Norges første og eneste campushotelldirektør

Med et drøyt halvårs erfaring som hotelldirektør ved Ydalir har Martin Rødsen Sagen en kompetanse som er unik i Norge: han er Norges første og eneste campushotelldirektør.

• ydalir martin.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    Fra åpningsdagen til Ydalir Hotell, med ordfører Christine Sagen Helgø. – Jeg får lov til å jobbe med to av de tingene jeg liker best, nemlig å levere hyggelige gjesteopplevelser og på samme tid drive med strategisk planlegging for drift og økonomi.
  • ydalir kveld.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Campushotellet er en gave til Universitetet i Stavanger og Stavanger by fra Smedvig i anledning Smedvig sitt 100-årsjubileum. Ydalir er et lærende hotell, og et hjem for besøkende professorer og andre gjester av universitetet og Stavanger by.
  • Martin-R-Sagen-H2018.jpg (rw_largeArt_768).jpg
    – Med fare for å virke useriøs, så er det beste minnet fra studietiden en studietur til Polen. Det var en uforglemmelig tur, det var nemlig på denne jeg hun som i dag er min kone.

UiS-Alumn: Martin Rødsten Sagen (33)

Yrke og arbeidssted: Hotelldirektør på Ydalir hotell, Norges første campushotell, på Ullandhaug i Stavanger.
Studium på UiS: Bachelorgrad i hotelledelse UiS 2007-2010.

Siden åpningsdagen av Ydalir Hotell i mars har Martin jobbet som hotelldirektør, i tett kompaniskap med resepsjonssjef Martinus Helland og de til sammen tretten ansatte ved hotellet. Før Martin startet i stillingen som hotelldirektør ved Ydalir Hotell, jobbet han tre år som hotelldirektør i hotellkjeden Nordic Choice Hotels.  Med dette tok han til sammen med seg over åtte års erfaring innen hotell, ledelse, økonomi og salg fra blant annet Compass Group og Nordic Choice Hotels.

Hvorfor valgte du å studere hotelledelse ved Universitetet i Stavanger?

Da jeg var ferdig med VGS, vurderte jeg sterkt å ta en økonomiutdannelse. Redselen for å utdanne meg til et yrke hvor man i hovedsak sitter på et kontor, gjorde at det endelige valget ble utsatt til jeg var ferdig i militæret.

Etter at militærtjenesten var gjennomført, reiste jeg en sesong til Alpene, hvor jeg jobbet som skiguide og reiseleder, i kombinasjon med jobbing på et hotell. Interessen for hotellyrket vokste raskt, og jeg bestemte meg kjapt for at en utdannelse innen hotell var veldig spennende. Militærtjenesten ble utført i Stavanger, og i tillegg til at jeg likte byen svært godt fra før av, ble valget enkelt da jeg fant ut at jeg kunne studere hotelledelse ved NHS/UiS. Her likte jeg spesielt godt kombinasjonen som utdanningen legger opp til innenfor hotell, ledelse og økonomi.

Hva husker du best fra studietiden din ved UiS?

Med fare for å virke useriøs, må jeg nok svare studieturen til Polen. Det var en uforglemmelig tur, det var nemlig på denne turen jeg møtte hun som i dag er min kone.

Hvilken del av studiet har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

Strategisk hotelledelse og samfunnsøkonomi.

Hva liker du best med jobben din?

Jeg setter stor pris på varierte arbeidsdager. Ydalir fungerer som et campushotell ved UiS, men har også et stort kommersielt potensial med sin sentrale beliggenhet og unike utforming. Jeg får lov til å jobbe med to av de tingene jeg liker best, nemlig å levere hyggelige gjesteopplevelser og på samme tid drive med strategisk planlegging for drift og økonomi.

Hva er dine tre beste råd til dagens studenter?

Finn en relevant deltidsjobb, vær nysgjerrig og ta ansvar!

Tekst: Sven Magnus Skimmeland, sven.m.skimmeland@uis.no