Barnehagebarna, livet og kunsten

Seminar om hvordan det påvirker barna å gå i barnehagen senere i livet. Og hvordan ser de yngste barna på kunst?

Gjennom forskningen sin har en av verdens fremste barnehageforskere, Kathy Sylva, fulgt 3 000 barn fra barnehageopptak til de var ferdige i grunnskolen. I januar kommer Sylva, som er professor ved Univerity of Oxford, til Stavanger og utdanningskonferansen ICSEI for å snakke om resultatene fra studiene. Men hun kommer også til å dra lengre linjer og fortelle hvordan hun ser for seg at arbeidet med barn blir i fremtiden.

I etterkant av foredraget vil det bli anledning til å stille spørsmål og diskutere faglige utfordringer med foredragsholderen.

Meld deg på foredrag og seminar her

Kunst for de yngste barna

I tillegg til foredraget om barnehagens påvirkning på barn vil Siri Dybwik, professor i scenekunst ved Universitetet i Stavanger, og hennes kollega førstelektor Kisten Halle holde et etterseminar om kunst og estetikk i barnehagen.

– Vi har stilt oss spørsmålet om hva som egentlig er kunst når vi henvender oss til de yngste barna, sier Dybwik.

Hun har turnert rundt i hele Norge, Europa og Asia med forestillinger for barn mellom 0 og 3 år.

– Mitt ønske er å møte barn der de er, og anerkjenne dem som medspillere. Forestillingene våre er interaktive og vi vårt syn er at også de yngste barna er kompetente i møte med kunst.

Dybwik forteller at de kommer til å lage en liten forestilling av presentasjonen sin under ICSEI. I alle fall nesten.

– Vi skal vise litt av hvordan forestillingene våre er, og viser også litt film slik at de som er på foredraget skjønner mer hva vi jobber med og hvordan.

Stor internasjonal konferanse

Arrangementet er en del av den internasjonale utdanningskonferansen International Congress for School Effectiveness and Improvement (ICSEI). ICSEI har eksistert i 30 år og er et verdensomfattende nettverk som bringer sammen forskere, praktikere og byråkrater innenfor utdanning.

Den årlige kongressen flytter fra land til land hvert år, og i januar 2019 kommer den for første gang til Norge og Stavanger.