Studentenes fredsprisvinner til UiS

25. januar kommer vinneren av årets Student Peace Prize, Fasiha Hassan, til UiS for å holde en åpen forelesning.

Studentenes fredspris deles ut annet hvert år til en student eller studentorganisasjon som har bidratt særlig til fred, demokrati og menneskerettigheter.

Fasiha Hassan mottar prisen i 2019 for hennes innsats i bevegelsen #FeesMustFall i Sør-Afrika. Bevegelsen ble startet etter at det ble annonsert en økning av skolepenger for høyere utdanning, hvilket ville hindret store deler av befolkningen i å utdanne seg, og igjen bidratt til raseskiller.

I den åpne forelesningen ved UiS, 25. januar kl. 12.00-14.00, er hovedtema hvilken innvirkning mediene og sakenes ulike vinklinger har på samfunnet.

Tom Hetland, kommentator og tidligere sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, vil også bidra som foreleser.

Fasiha Hassan er vinner av Student Peace Price 2019, og kommer til UiS  25. januar.

Fasiha Hassan er vinner av Student Peace Price 2019, og kommer til UiS 25. januar.