Mozarts symfonier for solo klaver

Symphonies Reframed - Mozarts symfonier for solo klaver, transkribert og fremført av Sigstein Folgerø.

UiS Fakultet for utøvende kunstfag inviterer til konsert med Sigstein Folgerø tirsdag 26. februar kl. 19.30 i Lille konsertsal, Bjergsted. Fri entré.

Beethovens symfonier for solo klaver... Chopins etyder for bare venstre hånd… Nærmest utenkelig skulle mange mene – men mesterpianistene Franz Liszt og Leopold Godowsky gjorde nettopp dette. Dermed flyttet de grensene for hva det var mulig å realisere gjennom klaveret.

Sigstein Folgerø revitaliserer arven etter disse tonekunstnerne når han skaper sine egne konsertbearbeidelser. Opplev Mozarts «Store g-moll» og «Jupiter» med pianistisk klarhet og briljans. På programmet står også historiske transkripsjoner som viser stilistisk kontekst og veien fra partituret til pianoet.

Facebook event

Følg Fakultet for utøvende kunstfag på Facebook og Instagram for å få et innblikk i musikk- og dansestudentenes studiehverdag og konsertvirksomhet.

---- English ----

Symphonies Reframed
The Symphonies of Mozart, transcribed and performed for the piano by Sigstein Folgerø

Sigstein Folgerø revitalizes the tradition from Liszt and Godowsky and creates his very own transcriptions of Mozart’s symphonies for piano. Come and experience the “Great G minor” and “Jupiter” with pianistic lucidity. Tuesday 26 February at 7.30 p.m. in Lille konsertsal, Bjergsted. Free admission

Foto: Sigstein Folgerø

Sigstein Folgerø er klassisk pianist, og jobber som Førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole.