Orgelverker av Dietrich Buxtehude

UiS Fakultet for utøvende kunstfag inviterer til konsert med Vidar Vikøren søndag 3. mars kl. 19.00 i Stavanger domkirke. Fri entré.

I løpet av 2018 og 2019 vil Domkirken og St. Petri menighet presentere samtlige verker for orgel og cembalo av Dietrich Buxtehude (1637 - 1707). På noen av de i alt 8 konsertene vil også et utvalg kammermusikalske verk bli fremført. Kantorene Vidar Vikøren og Ivan Sarajishvili spiller. Dietrich Buxtehude ble født i Helsingborg og vokste opp i Helsingør. Han ble etter hvert organist i Mariakirken i Lübeck. Han regnes idag som den betydeligste komponisten av orgel- og kirkemusikkverker i tiden før Johann Sebastian Bach. Han skrev også kantater for solostemmer og kor.

---- English ----

UiS Faculty of Performing Arts presents “Organ Works by Dietrich Buxtetude” Sunday 3rd of March at 7.00 p.m. in Stavanger Cathedral. Free admission.

Illustrasjon.

Vidar Vikøren spiller orgelverker av Dietrich Buxtehude i Stavanger domkirke.