MENY

Jazz i sikte-konsert

Fem strålende band fra Fakultet for utøvende kunstfag spiller på Jazz i sikte-konsert på Spor 5, 5. april kl.20.00.

Vi får høre swingende vokal jazz når fem energisk band med polyfone komposisjoner, popjazz med norske tekster, kammerjazz med fine melodier og hardtswingende og lyrisk string swing spiller på Spor 5.

Nivået på jazzstudentene i Stavanger har eksplodert. Jazz i sikte er et program hvor unge jazzband får undervisning frem til konsert på Stavanger Jazzforum og Bergen Jazzforum. Programmet startet i i Bergen og er et samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter, Nattjazz, Bergen Jazzforum, Stavanger Jazzforum og Sildajazz. Etterhvert kom det så mange påmeldinger fra Stavanger at man var nødt til å arranger en egen konsert i Stavanger. Etter konserten vil en jury plukke ut et vinnerband som får spillejobb på Nattjazz og Sildajazz.

Kom og hør på en variert og vital konsert og applauder de talentfulle musikerne i følgende band:

  • The Swede & The Sweet Swingers
  • KELP
  • Klungre Kollektiv
  • Svein Are Presthus Prosjekt   SAPP
  • Les Coqs String Swing

The Swede & The Sweet Swingers

The Swede & The Sweet Swingers består av unge jazzmusikere fra Jazzlinjen UIS. Inspirasjonen henter de fra swingeraens komponister som Duke Ellington, George Gershwin og Irving Berlin m.fl. De spiller egenkomponert musikk som prøver å fange litt av atmosfæren fra danselokalene i New York på 30-tallet. Bandleder og komponist for prosjektet er Isabelle Kongshaug.

Isabelle Kongshaug - vokal

Jone Randa - klarinett

Victor Pedersen - gitar

Jørgen Vikjord - bass

Olav Abildgaard - trommer

KELP

Musikken er inspirert etter ulike kompositoriske teknikkar etter Olivier Messiaen. Samstundes kan det trekkjast linjar attende til Eric Dolphy, samtidas improvisasjonsmusikk og rock. Målet for prosjektet er å leike med det heimlege, dermed har musikken ein tendens til å bevege seg mellom det intrikate, komplekse til det oppriktig dansbare.  

Svein Are Presthus - saksofon

Joscha Ernst - saksofon 

Vetle Aakre Laupsa - bass

Stian Eismann - trommer

Kristian Enkerud Lien - gitar og komposisjonar

Klungre Kollektiv

Klungre Kollektiv er som ein koseleg men likevel moderne heim.  Musikken til kollektivet er koseleg og nær, samtidig som den kan utfordre lyttaren med uventa vendingar. Med tekst på sunnmørsdialekt blir det eit kvardagsleg og personleg preg på musikken, med gjenkjennbare situasjonar og nære kjensler.

Anna Elise Sørdal Klungre - vokal

Victor Pedersen – gitar

Lasse Gjestrud – kontrabass

Benjamin Sagebø – trommesett

Svein Are Presthus Prosjekt   SAPP

Prosjekt Presthus er inspirert av Joshua Redman og Aaron Parks. Bandet bærer preg av moderne jazz, funk og fusjon. Bandleder og komponist er Svein Are Presthus. 

Svein Are Presthus - saxofoner og komposisjoner 

Njål Sandegren - gitar  

Vetle Aakre Laupsa - kontrabass

Trond-Martin Tanke - trommer

Les Coqs String Swing

Les Coqs er en string swing gruppe fra Jazzlinja i Stavanger. Trioen spiller tradisjonell fransk hot jazz fra 30- og 40-tallet, eller det vi i dag kaller "Django music". Musikalsk prøver de å formidle det allsidige utrykket i musikken til Django Reinhardt og søker ta frem nyansene i denne musikken også i forhold til den harmoniske og poetiske dimensjonen. Kjent som trio her iStavanger har Les Coqs  gjort stor suksess. Her i Jazz i sikte har de utviklet konseptet spesielt gjennom og ta med Mikkel Lien på piano i et spennede samarbeid.

Gustav Skaaret - Gitar

Haakon Kjeldsberg - Gitar

Mikkel Lien - Piano

Jørgen Vikjord- Bass

 

Jazz i sikte-konsert

Kom og hør på en variert og vital konsert og applauder de talentfulle musikerne i de fem bandene; The Swede & The Sweet Swingers, KELP, Klungre Kollektiv, Svein Are Presthus Prosjekt og Les Coqs String Swing.