Boklansering: Responsible Innovation in Digital Health - Empowering the Patient

Professor Tatiana Iakovleva har sammen med professor John Bessant fra Handelshøgskolen ved UiS og førsteamanuensis Elin M. Oftedal fra UiT, vært redaktører for en ny bok som ser nærmere på pasientsikkerhet og brukerinnvolvering i forbindelse med innovasjon i digitale helsetjenester.

Det er liten tvil om at helsesektoren stadig møter nye utfordringer: Vi lever lengre, utvikler livsstilssykdommer, er mer informerte, har høye forventninger og god kunnskap om egen helse. Disse faktorene driver kostnader og nye løsninger må utvikles for å kunne følge utviklingen.

Digital helseteknologi har et lovende utgangspunkt da en kan effektivisere prosesser, og dermed oppnå kostnadsbesparing. På den andre siden er der utfordringer i forhold til at bruker skal føle seg ivaretatt. Vi har derfor diskutert emnet «Ansvarlig Innovasjon» med utgangspunkt i helsesektoren. I boka presenterer vi digitale innovasjoner i helsetjenester i forskjellige land - Brasil, Norge, Nederland, Portugal, Storbritannia og USA, og diskuterer hvordan innovasjoner i denne sektoren skjer, hvilke utfordringer og muligheter som oppstår og hvilke lærdommer vi kan høste.

Det er en offisiell lansering av boka tirsdag 3. september kl. 11.00 på Måltidets hus i regi av Handelshøgskolen ved UiS og Validé. Lanseringen er åpen for alle interesserte, men vi ber om at interesserte melder seg på her: Påmelding til boklansering 3. september.

Spørsmål om boka og lanseringen kan rettes til professor Tatiana A. Iakovleva på e-post: tatiana.a.iakovleva@uis.no

Bokomslag: Responsible Innovation in Digital Health - Empowering the Patient