MENY

UiS på Skeivå

I anledning Stavanger på Skeivå setter Nettverk for Kjønnsforskning fokus på skeiv historie og tematikk, med innlegg fra rektor Klaus Mohn, Elisabeth Lund Engebretsen, Mathias Klitgård og Turid Tafjord.

Stavanger på Skeivå er en årlig festival som foregår fra 1. september til 8. september. Festivalen fremmer solidaritet, mangfold, åpenhet og inkludering. I den anledning inviterer Nettverk for Kjønnsforskning (NFK) til et panel om aktuell tematikk i foajeen på Universitetsbiblioteket i Stavanger i Kjølv Egelands Hus.

Rektor Klaus Mohn ønsker velkommen før han gir ordet til førsteamanuensis Elisabeth Lund Engebretsen ved NFK, som forteller om prosjektet «Maktkritiske perspektiver i høyere utdanning», som ble gjennomført sammen med professor Åse Røthing (OsloMet) i forbindelse med Oslo Pride 2017, og som er grunnlaget for en artikkel med samme tittel i UNIPED.

Dette følges opp av doktorgradsstipendiat Mathias Klitgård ved NFK som tar for seg begrepet «queer» (skeiv), og hvordan det brukes og hvor det kommer fra.

Til slutt gis ordet til aktivisten Turid Tafjord som startet de første homodagene i Stavanger for over tyve år siden. Tafjord vil fortelle om sine erfaringer med dette arbeidet i Rogaland, og dele tanker om veien videre.

Alle er velkommen! Ingen påmelding.


Du finner mer om Stavanger på Skeivå, som arrangeres av FRI Rogaland, her: www.skeiva.no

Du kan også følge arrangementet på Facebook.

Pride skrevet med scrable-bokstaver