MENY

Børs og fakultet

Hva kan vi bli gode på i Rogaland? Mot en ny strategi for næringsutvikling. Første arrangement i en frokostserie hvor næringsliv og akademia utfordrer hverandre.

Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Handelshøgskolen ved UiS har gått sammen om å arrangere en frokostserie hvor akademia og næringsliv utfordrer hverandre innenfor aktuelle tema.

Første samling tar for seg ufordringen med å løfte opp nye teknologi og nye næringer og hvilke område vi i regionen skal satse på.

Grunnet frokostservering er det påmelding til dette arrangemenntet gjennom Næringsforeningen sine sider.

Vi har 10 gratisplasser for tidligere studenter ved Handelshøgskolen ved UiS. Mer informasjon om påmelding for HHUiS Alumnere finnes på Alumniportalen til UiS for gruppen økonomi og juss, Påmeldingsfrist innen fredag 27. september.


Det er lenge siden vi begynte å spørre hva regionen skal leve av etter oljå, og kandidatene til den nye oljå har vært mange og sinnrike. Likevel er vi ikke noe nærmere svaret. Næringslivet investerer i det trygge og velkjente, og offentlige virkemidler er rettet inn mot etablerte næringer. Hvordan kan vi løfte opp nye teknologier og nye næringer, og hvilke områder skal vi satse på?

EU har siden 2013 arbeidet med en politikk for smart spesialisering, hvor regioner identifiserer områder hvor de har unike forutsetninger for å utvikle konkurranseevne. Målet er at myndigheter, universitetene og næringslivet kan samles om en strategi og koordinere innsatsen for å virkeliggjøre ambisjonene. Regjeringen lanserte i fjor en veileder for smart spesialisering i Norge og oppfordrer nå alle norske regioner til å utvikle sine strategier.

I samarbeid med Rogaland fylkeskommune har forskere fra Handelshøgskolen ved UiS utviklet et kunnskapsgrunnlag for Rogalands strategi for smart spesialisering. Denne identifiserer områder hvor Rogaland har gode forutsetninger for å lykkes, med utgangspunkt i hvilken kunnskap og kompetanse vi allerede har i regionen. 

Foredragsholdere/paneldeltakere:

  • Rune Dahl Fitjar (prorektor UiS)
  • Mette Fossan (spesialrådgiver Rogaland Fylkeskommune) 
  • Tore Gjedebo (CEO og eier av Styrebjørn)
  • Thor Christian Haugland (konserndirektør Sparebank1 - SR-Bank) 
  • Kair Holmefjord Vervik (direktør Innovasjon Norge Rogaland)
  • Harald Minge (Adm.dir. Næringsforeningen i Stavanger-regionen)
  • Ola Kvaløy (dekan Handelshøskolen ved UiS)

Kart over Campus og hvor du finner Elise Ottesen-Jensens hus og eventuelle parkeringsplasser. Vi gjør oppmerksom på at det er gode bussforbindelser til UiS Campus Ullandhaug - Bussnummer 6. 7. X60 med flere.

Elise Ottesen-Jensens hus, Handelshøgskolen ved UiS

Elise Ottesen-Jensens hus, Handelshøgskolen ved UiS