Museumslørdag (Forskningsdagene 2019)

Museene er blant de fremste og mest tilgjengelige arenaene for forskningsformidling et samfunn har å by på. Denne lørdagen er det gratis inngang på Arkeologisk museum, MUST-museene, Vitenfabrikken, Garborgsenteret og Norsk Oljemuseum. Se åpningstider og detaljer på de enkelte museenes hjemmesider.

Museumslørdag

Rødlista håndverk - gjenbruk på gamlemåten
Kl. 11 - 15 på Arkeologisk museum
Møt håndverkere som er dyktige på tradisjonelle husflidsteknikker som er lite brukt, gjemt og nesten glemt. Det blir demonstrasjon av utrydningstruede håndverk og salg av produkter laget på gamlemåten. Vi byr også på foredrag om håndverk, husflid og miljø, samt aktiviteter for barn og unge.

Sandnes – en grønn by?
Kl. 11 - 16 på Vitenfabrikken i Sandnes
Lyst å prøve deg som byutvikler? Vi retter søkelyset mot miljøutfordringer i byen. Her kan små og store bidra med egne ideer og drømmer for Sandnes i framtida. Det blir ulike aktiviteter i Grønn Lab på Vitenfabrikken og i kafé Hjerneføde byr vi på grønn meny! Få også med deg åpningen av «pop-up»-utstillingen med fotografier av kulturminner i Sandnes. Utstillingen er laget i samarbeid med elever fra Vågen videregående skole.

Om båter, ballastvann og blindpassasjerer
Kl. 12 - 14 på Stavanger maritime museum
Hva er ballastvann? Finn ut mer om det viktige og rare vannet som følger skipene for at de skal ligge stødig. Bli kjent med dyr, planter og mikro-organismer som er blindpassasjerer. Bygg din egen båt, møt eksperter på ballastvann og lær mer om hvordan vannet kan renses.