Senter for hav og Arktis inviterer til havdebatt og gratis lunsj!

I oljehovedstaden Stavanger har petroleumsnæringen vært bærebjelken i samfunnet og bidratt til verdiskaping og arbeidsplasser i mange tiår. Men byen og bransjen har også fått kjenne på nedgangstider. Hva kan vi lære av Stavanger?

Debatten har fått tittelen «Innovasjon for blå vekst»

I oljehovedstaden Stavanger har petroleumsnæringen vært bærebjelken i samfunnet og bidratt til verdiskaping og arbeidsplasser i mange tiår. Men byen og bransjen har også fått kjenne på nedgangstider. Krevende perioder med oljeprisfall, så vel som økende bevissthet rundt klima- og miljøutfordringer, har vært pådrivere for omstilling og innovasjon. I dag ser vi en innovasjonsvilje i petroleumssektoren og i relatert virksomhet. Hva kan vi lære av Stavanger? Hva har petroleumsbransjen betydd for andre næringer? Hvilke innovative løsninger har bransjen selv utviklet? Og hvordan ser framtiden ut?

Før debatten braker løs har vi tre inspirerende innledere som skal dele sine refleksjoner:

• Medgang i nedgang: Hvordan tilrettelegge for innovasjon? | Ragnar Tveterås, Senter for innovasjonsforskning og Universitetet i Stavanger
  • "Oljå" som den nye oljen? | Tuva Elise Kvåle og Henrik Hveding, Den nye oljen
  • Fra petroleumssektor til helsesektor: Teknologi for velferdsstaten | Elen Haugs Langvik, COO og Nina Fagerheim, CMO, Tidewave

Deretter kjører vi debatt med dette spennende panelet:

• Kjell-Børge Freiberg, olje- og energiminister
  • Hilde-Marit Rysst, leder, SAFE
  • Petter Birkeland, CEO, Control Cutter
  • TBA

Moderator er Per Anders Todal, forfatter av Havlandet og journalist i Dag og Tid. Det vil også bli anledning for publikum til å stille spørsmål.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Tips gjerne kollegaer, studenter, venner og andre bekjente som kan ha interesse av dette, og kom å ta lunsjen sammen med oss 6. november!
Vi oppfordrer til å trykke «skal» på vårt facebookarrangement slik at vi lettere kan beregne passe mengde lunsj og unngå matsvinn.

Dette er en del av konseptet Kystpuls fra Senter for hav og Arktis. I 2019 reiser norskekysten fra nord til sør for å skape den nære samtalen om hvordan vi skal leve av havet - nå og i framtiden.

Velkommen!

Link til facebookarrangement: https://www.facebook.com/events/387854551832994/

Senter for hav og Arktis inviterer til havdebatt og gratis lunsj!