Ex Tenebris Lux

Ex Tenebris Lux, et samarbeid mellom Stokka menighet sitt voksenkor og studenter fra UiS, fakultet for utøvende kunstfag. Kom og opplev musikk fra renessansen og barokk med kor, orkester og solister.

Allegris Miserere, som ble framført hvert år i Det sixtinske kapell i den stille uke helt fram til 1870. Det var forbudt å kopiere stykket, men det fortelles at det 14-årige Wolfgang Amadeus Mozart hørte stykket to ganger i 1770 og skrev det ned etter hukommelsen. Det finnes flere utgaver av det verket, i kved vil det bli fremført som Norges premiere en utgave ornamentert og utarbeidet av Jean Lionnet.

Schützs Musikalische Exequien. Schütz regnes som et av de mest betydlige tysk komponist. Han levde mellom renaissansen og barokktiden og ble mye inspirert av italia med bl.a. mange polykorale komposisjoner (for flere kor).

Entré: 100 kr (ordinær) / Gratis (student)

Se Facebook-event

Plakat

Bli med på en musikalsk reise fra Det sixtinske kapell til Fraukirchen i Dresden!