MENY

Jól på Jernaldergarden og jóleverksted

Bli med husfrua eller husbonden inn i langhuset og bli med på en reise tilbake til det gamle jól. Vi har også juleverksted, lag en søt, liten julesau.

Ildstedene brenner alltid på Jernaldergården, og skaper en hyggelig ramme rundt en litt annerledes førjulsopplevelse. Inne på besøkssenteret kan du varme deg rundt ildstedet med historisk utsikt. Og i langhuset på gården gir det en underlig følelse å sitte rundt ildstedet og vite at akkurat her satt en familie for 1500 år siden og gjorde seg klare til den mørkeste tiden på året, og ventet på at sola skulle snu.

Omvisning

Det blir familieomvisning denne søndagen, kl. 12 og kl. 14 på norsk og kl. 13 på engelsk.
Omvisningen tar dere gjennom livet på gården og hvordan de kan ha feiret høytiden i eldre jernalder.
Vår julefeiring har røtter tilbake til førkristen tid og det opprinnelige ordet på norsk var altså jól.

Jóleverksted

Mellom kl. 11 og kl. 15.30 har vi juleverksted. I folkevandringstiden var det også sauer på Jernaldergården, slik som i dag. Sauene lignet spelsau - det er de sauene som går på gården i da. Det var en liten rase med lang og glatthåret ull.
Kom på juleverkstedet og lag en søt, liten julesau til å henge på juletreet eller som en fin julegave til en venn.

Åpen kafé

Kafé Ask og Embla på Jernaldergården har også åpent i desember. Det blir salg av julegrøt hver søndag, du kan få kjøpt påsmurt lunsj og lapper, boller eller noe annet søtt til kaffen. Drikker som varmer godt på kalde dager har vi også. Og vi selger nydelige pepperkaker.