Skriv med glæde – et ’hands-on’ kursus om skrivningens rolle i PhD-processen

PROFRES Akademisk praksis

Ledet av Charlotte Wegener, PhD, associate professsor, Aalborg Universitet, Danmark

At skrive er et centralt element i et PhD-studie, men det er ofte en individuel aktivitet, som mange finder udfordrende. På kurset vil I blive introduceret til teknikker, der kan give mere glæde og kreativitet i PhD-processen og ikke mindst resultere i en PhD-afhandling af høj kvalitet. Kurset er en kombination af oplæg, skrivning, peer dialog og plenum. I vil på kurset arbejde med materiale fra jeres eget PhD-projekt og skrive små tekster, der bringer jeres PhD-projekt videre uanset, hvor I er i processen. Kurset bygger på de nyeste indsigter fra skriveforskningen og er samtidig et praktisk ’hands-on’ kursus med fokus på tekstproduktion og skrivning som en social aktivitet.

Dagen har nogle overordnede temaer, men der er ikke et fast program, da jeres interesser og spørgsmål er centrale for, hvordan dagen kommer til at forløbe.

PROGRAM (der lægges korte pauser ind)

Skrivningens plads i hverdagen

Skriv motivationen frem

Skriv dit fokus frem

12:00-13:00    Lunch

Sætningsskabeloner

Præciser dit bidrag

Reflekter over styrker og svagheder i dit projekt

Overblik over inspirationskilder, litteratur og andre ressourcer

Lidt om mig

Jeg er selv et skrivende menneske og skriver i mange genrer. Jeg har gennem en årrække lavet workshops i skrivning for master- og PhD-studerende og forskergrupper og er optaget af at gøre akademisk skrivning til en kreativ og glædesfyldt proces.

Foruden akademisk skrivning forsker jeg i social innovation i praksisbaserede forskningsprojekter. Jeg har en baggrund som underviser, konsulent og leder i uddannelsesinstitutioner, primært inden for velfærd og helse. Jeg er cand.mag. i musikvidenskab og nordisk litteratur og er ansat på Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet, Danmark.

Læs evt. mere her https://vbn.aau.dk/da/persons/122517

Grundbog:

Wegener, C. (2016). Skriv med glæde. En guide til akademisk skrivning. København: Samfundslitteratur.

Artikler til inspiration:

Meier, N. & Wegener, C. (2017). Writing with resonance. Journal of Management Inquiry, 26(2), 193–201.

Wegener, C., Meier, N., & Ingerslev, K. (2016). Borrowing brainpower – sharing insecurities. Lessons learned from a doctoral peer writing group. Studies in Higher Education, 41(6).

Fargeblyanter