MENY

Digitale tvillinger: Hva er de og hva kan de brukes til?

Foredrag ved Dr. David Cameron, SIRIUS og Universitetet i Oslo, og prosjektleder for digital tvilling på Johan Sverdrup, Vegar Imsland i Equinor.

Norges tekniske vitenskapsakademi og TEKNA inviterer til åpent møte onsdag 11. mars kl. 19:00 i Arkeologisk museum, Peder Klows gt. 30.

Først ut er Dr. David Cameron, med foredraget: "Digitale tvillinger: hva de er og hva de kan brukes til." Om foredraget:

Begrepet «digital tvilling» har blitt et moteord i løpet av de siste årene. Gartnergruppens årlige gjennomgang av slike ord har plassert begrepet på toppen av hypekurven i både 2018 og 2019. Mange leverandører tilbyr systemer som lover å være tvilling til et system, by, anlegg eller menneske. 

Dette foredraget har målet til å gi en nøktern oversikt over hva en digital tvilling er og hvordan den kan brukes i industriell praksis.  Med utgangspunktet i petroleumsindustrien ser vi på hvordan forskning innen informatikk kan bidra til implementeringen av nyttige, kostnadseffektive og skalerbare digitale tvillinger.

Deretter vil prosjektleder Vegar Imsland fortelle om bruk av digital tvilling på Equinors Johan Sverdrup-felt.

Johan Sverdrup-feltet har en sentral rolle for å nå Equinors ambisjoner innen digitalisering. På Johan Sverdrup er det derfor etablert en digital tvilling – en digital representasjon av anlegget. Målet med den digitale tvillingen er å realisere gevinster i forhold til sikkerhet, verdi og CO2-fotavtrykk. Dette foredraget vil belyse hvordan digital tvilling benyttes under både utbygging og drift av Johan Sverdrup-feltet.