Avlyst // Boklansering: «Mobbeloven» med Erling Roland

Som et tiltak for å hindre smitte av korona-viruset har vi valgt å avlyse alle arrangementer ved Universitetsbiblioteket inntil videre.

UiS-professor, og en av Norges fremste eksperter på mobbing i skolen, Erling Roland, lanserer boken "Mobbeloven". Målet med boka er å vise hva god praksis i mobbesaker kan være.

I 2017 ble det gjort en endring av kapittel 9 A i Opplæringsloven. Denne endringen innebærer viktige bestemmelser om elevenes skolemiljø, og resultatet av endringen berører svært mange i deres daglige liv. Erling Roland er aktuell med boka «Mobbeloven – Opplæringslovens kapittel 9 A og god praksis» - som på en oversiktlig og systematisk måte - tar for seg forarbeidet til lovendringene og endringenes intensjoner. Målet med boka er å vise hva god praksis i mobbesaker kan være.

Erling Roland er professor i pedagogisk psykologi ved Læringsmiljøsenteret, Universitetet i Stavanger - og er en av Norges fremste eksperter på mobbing i skolen. Han har lang erfaring i å forske på mobbing, andre adferdsvansker og klasseledelse, og har skrevet flere bøker innenfor disse områdene med bakgrunn i forskning og erfaring fra skolen.

Nå er han aktuell med ny bok, og i den forbindelse blir det boklansering på Universitetsbiblioteket, campus Ullandhaug ved Universitetet i Stavanger, torsdag 26. mars klokka 15.15. Under boklanseringen vil Erling Roland samtale med kollega Grete Sørensen Vaaland ved Læringsmiljøsenteret om tematikken i boka. Redaktør i Fagbokforlaget Hallvard Aamlid vil åpne seansen.

Arrangementet er åpent for alle, og det blir servert kaffe og kake. Etter boklanseringen vil det være mulig å få kjøpt et signert eksemplar av boka.

Velkommen skal du være til en interessant samtale om et tema som engasjerer lærere, skoleforskere, skoleeiere, skoleledere, politikere – og ellers andre som jobber i eller med skolesektoren.

Klikk her for å følge arrangementet på Facebook.

Boklansering av boken