Workshop i Tableau

Tableau er en programvare som lar deg hente inn og analysere datasett, enten dine egne eller andre som er fritt tilgjengelige. Med Tableau kan du kan bearbeide data til diagram, kartoversikter, tabeller og andre grafiske visualiseringer.

Denne workshopen er for deg som aldri har brukt Tableau før. Vi gir først en introduksjon der vi har fokus på databehandling og hva som er viktig å huske på når vi jobber med data og visuell kommunikasjon. Deretter tar vi for oss brukergrensesnittet i Tableau og viser hvordan man bygger ulike grafer, dashboards og storys, før vi arbeider alene eller flere sammen med et eksempeldatasett, eller egne data dersom man ønsker det.

Det legges opp til mye praksis i workshopen, og derfor er det viktig at man har installert Tableau på forhånd. Tableau er ikke en av programvarene som IT distribuerer, men de har gratis lisens for studenter. Ansatte ved UiS som skal bruke programvaren i undervisning/ikke-kommersiell forskning kan få lisens her.

Målgruppe: Studenter og ansatte ved UiS
Utstyr: Egen PC med Tableau lastet ned og aktiv Tableau-lisens
Antall kursdeltakere: 15
Krav til forkunnskap: Ingen