Introduksjonskurs i Zotero

Zotero hjelper deg å samle, organisere, sitere og få kontroll på dine referanser. Zotero samhandler med Word, og kan også brukes med LaTeX og Google Docs. Zotero er et åpent program som kan lastes ned gratis både til Mac og Windows.

På denne workshopen lærer du hvordan du kan bruke Zotero til å importere referanser og opprette et referansebibliotek som hjelper deg med sitering og oppsett av en korrekt referanseliste. Før workshopen må du laste ned og innstalere Zotero. Gå hit for å laste ned  Zotero for Mac eller Windows. Husk å laste ned både selve programmet og Zotero Connector for din foretrukne nettleser.

Zotero fungerer ikke i Internet Explorer eller Microsoft Edge.

Målgruppe: Studenter og ansatte ved UiS
Utstyr: Laptop med Zotero innstallert
Antall kursdeltakere: 20
Krav til forkunnskap: Ingen, men det er en fordel å beherske grunnleggende søk i Oria og referansehåndtering.
Varighet: 90 minutter + 15 minutter pause.
Kursholder: Universitetsbiblioteket

Etter kurset vil du kunne:

• Sette inn referanser i rett stil i dokumentet ditt, med sidetall.
  • Få på plass en korrekt oppsatt litteraturliste.
  • Importere referanser til Zotero fra Oria, databaser, nettsider osv.
  • Legge inn referanser manuelt i Zotero.
  • Kjenne til nyttige funksjoner i Zotero: Grupper, lagring av PDF, søking i biblioteket osv.
  • Dele bibliotek med andre.
Zotero Logo