Gosen studentboliger offisielt åpnet

Gosen studentboliger er blitt bygget og bebodd på rekordtid. Fra byggestart til innflytting har det gått et knapt år. I dag ble studentboligene på campus Ullandhaug åpnet av forsknings- og utdanningsminister Henrik Asheim.

• asheim 3.jpg (rw_columnArt_768).jpg
    I dag ble våre nye og flotte studentboliger på campus Ullandhaug åpnet av forsknings- og utdanningsminister Henrik Asheim.
  • hus.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Gosen studentboliger rommer 160 1-roms leiligheter. De nye boligene ligger tett på campus Ullandhaug, med kun en undergrunn å krysse før man er på lesesalen eller forelesning.
  • gosen.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    I stålende sol på Gosenmyrå: Elisabeth Faret, adm.dir. SiS, ordfører Kari Nessa Nordtun, forsknings- og utdanningsminister Henrik Asheim, fylkesordfører Marianne Chesak, Klaus Mohn rektor v/UiS, og Philip Jamissen leder Studentorganisasjonen StOr ved UiS.
  • uk.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Studenter ved UiS Fakultet for utøvende kunstfag ga åpningen et vakkert lydspor.

Tekst/foto: Studentsamskipnaden i Stavanger.

Mandag 31. august markerte vi åpningen av Gosen studentboliger. Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) har dermed ferdigstilt sitt tredje boligområde på UiS’ campus, ett år etter første spadestikk ble tatt i august 2019.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet. Vi hadde en stram fremdriftsplan, men takket være landets beste vertskommune fikk vi raskt på plass planer og tillatelser til å komme i gang etter at reguleringsplanen var klar i mai i fjor. Totalentreprenøren klarte også å holde byggeprosessen i gang i den verste koronaperioden, sier boligsjef i SiS, Øyvind Lorentzen.

Dermed kan SiS i dag tilby studentene i regionen til sammen 1.977 sengeplasser, fordelt på 1.564 boliger. Dette gir en dekningsgrad på 15,1 prosent. 547 av boligene ligger på UiS’ campus.

Stavangerordfører Kari Nessa Nordtun er også fornøyd med 160 nye studentboliger til studentene.

– Det er svært viktig for oss at studentene kan bo godt og rimelig. Dessverre har vi færre studentboliger å tilby enn andre universitetsbyer, og høye leiepriser i det private markedet. Vi vet også fra tidligere undersøkelser at mange studenter som bor privat, heller kunne tenke seg å bo i studentbolig, sier Nordtun.

Gosen studentboliger ligger et steinkast fra Kjølv Egelands hus på UiS.

– Miljømessig er det en fordel at studentene har kort vei å gå til og fra forelesninger. I tillegg fører det til mer liv på campus, og et bedre studentmiljø, avslutter boligsjef Øyvind Lorentzen.