MENY

Mikroplast i havet – hvordan kan vitenskapen bidra?

Norges tekniske vitenskapsakademi, Vitenskapsakademiet i Stavanger og TEKNA inviterer til åpent møte onsdag 21. oktober kl. 19:00 i Arkeologisk museum, Peder Klows gt. 30.

Foredrag ved Marte Haave, Seniorforsker ved NORCE Miljø:

Mikroplast i havet – hvordan kan vitenskapen bidra? Er mikroplastproblemet overdrevet? 

Mikroplast er en usynlig miljøtrussel vi har blitt kjent med gjennom avisoverskriftene de siste ti årene. Mange mener mye om denne nesten usynlige faren. Media skriver med store bokstaver, eller avviser det hele som hysteri eller kanskje som en tapt sak som ikke kan løses.  

Kan det bli mer plast enn fisk i havet? Vil all plast i havet ende på vår middagstallerken? Spiser du plast tilsvarende vekten av et kredittkort hver uke? Hva gjør egentlig plasten når den kommer inn i kroppen vår? Frykt, usikkerhet, antakelser og dårlige data florerer. 

Marte Haave skal vise bilder og video fra skjærgården utenfor Bergen, snakke om utfordringene med plast og noen nye studier som har sett på mikroplast i maten, og hvordan forskerne nå jobber for å forstå og løse problemet.

NORCE har nylig startet arbeidet med å opprette North Atlantic Microplastic Centre. Senteret skal jobbe målrettet for å gi forskerne en bedre mulighet til å skaffe gode svar og finne kunnskapsbaserte løsninger for fremtiden.
    
For å følge koronareglene må deltakerne registrere seg på NTVA.
Maks 40 deltakere. Se lenker nedenfor.

https://www.ntva.no/arrangement/mikroplast-i-havet-hvordan-kan-vitenskapen-bidra-er-mikroplastproblemet-overdrevet/
Lenke for påmelding og registrering i Hoopla:
https://ntva.hoopla.no/sales/2087792231