Et profilbilde

Førsteamanuensis
Liv Opdal { "honorific-suffix": "Førsteamanuensis", "fn": "Liv Opdal", "tel": "", "email": "liv.opdal@uis.no" }

Avdeling/enhet Fakultet for utøvende kunstfag
Institutt/senter Avdeling for klassisk musikk

Liv Opdal er solocellist i Stavanger Symfoniorkester og førsteamanuensis i cello ved Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag. Ved siden av å undervise i cello ved UiS gir Liv Opdal jevnlig seminarer ved andre institusjoner og sommerkurs. Hun har gjesteundervist ved Universitetet i Turku, Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, NTNU i Trondheim, Voksenåsen sommerakademi, De Unges Kammermusikkfestival i Stavanger, Orkester Norden og Ungdomssymfonikerne. Liv Opdal underviser også i kammermusikk ved Universitetet i Stavanger og fungerer som gruppeleder i 1B1, som er fakultetets kammerorkester.Liv Opdal har hatt mange solistoppdrag både innenlands og utenlands, og flere av konsertene er overført på radio. Hun har inngått et nært samarbeid med pianisten Erling Ragnar Eriksen. Deres prosjekter omfatter samtlige sonater av Beethoven og Brahms.Som utøver viser Liv Opdal fremfor alt allsidighet. Hun er en aktiv kammermusiker og har vært festivalmusiker ved Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival flere år samt ved Norges cellofestival i Lofoten. Hun er også initiativtager til og medlem av Stavanger Samtidsensemble.I 1998 ble hun sammen med Oslofilharmonien og Aage Kvalbein tildelt Spellemannprisen i klassen for samtidsmusikk for innspillingen av Lasse Thoresens Illuminations, en konsert for to celli og orkester. Liv Opdal mottok orkesterstipendet fra Stenslands legat i 2013.

Liv Opdal is the principal cellist of the Stavanger Symphony Orchestra and associate professor of cello of the University of Stavanger. She is also an active chamber musician.

Together with the Oslo Philharmonic Orchestra and Aage Kvalbein, Liv has been awarded a Norwegian Grammy Award in the category of contemporary music, for Lasse Thoresen?s "Illuminations".

Liv Opdal has performed numerous solo concerts both domestically and abroad. Besides teaching the cello at the University of Stavanger, she also teaches chamber music and regularly conducts seminars at other institutions and summer courses. She is also a baroque cellist and plays with the Stavanger Baroque.
For the last five years she has engaged herself in the cello festival Cellolyd i Lofoten, both as a player and in the administration.

Forskningsområder

Utvalgte publikasjoner

Pågående forskning

Arbeidserfaring

Vitenskapelige publikasjoner (fra CRISTin)

• Austvik, Vidar; Tangen, Hans Petter; Vestly, Håkon; Opdal, Liv (2015). Austvik, Tangen, Opdal & Vestly, Kammermusikk for fløyte, klarinett, cello og piano av Hummel, Saint-Saens, Debussy & Liebermann..
  • Vestly, Håkon; Eriksen, Erling R.; Bjøranger, Jan; Opdal, Liv (2008). Messiaenfestival 19.-22. november 2008.
  • Austvik, Vidar; Mo, Bjarte; Opdal, Liv; Mo, Magnhild (2007). Kammermusikk Vardeneset kyrkje.
  • Vestly, Håkon; Eriksen, Erling R.; Opdal, Liv; Bjøranger, Jan (2007). Messiaen festival.
  • Austvik, Vidar; Bjøranger, Jan; Sijpkens, Elisabeth; Opdal, Liv (2006). Konsert/Masterclass Toneheim folkehøgskole.