MENY

Foredrag: Globalisering og religion

Tomas Sundnes Drønen, professor ved Misjonshøgskolen, holder foredraget: Globalisering og religion – utfordringer og muligheter.

Vitenskapsakademiet i Stavanger inviterer til åpent møte onsdag 11. mars kl. 19:00 i Arkeologisk museum, Peder Klows gt. 30. 

Om foredraget

Globalisering kan beskrives på mange ulike måter, men handler i bunn og grunn om bevegelse og nettverk. Bevegelsen handler om en stadig større flyt av informasjon, verdier og mennesker. Informasjonen, som i dag forflytter seg i løpet av sekunder på tvers av kontinenter, beskrives av religionssosiolog og statsviter Ruth Marshall-Fratani som en “flyt av bilder og ideer”.

Dette er bilder og ideer som påvirker menneskers handlinger og tenkemåter. På samme måte flyttes mennesker og verdier som aldri før. ABB legger ned sin fabrikk på Bryne og den gjenoppstår i Kina. Nigerianske, burmesiske og polske kristne starter nye menigheter i Stavanger som blir ‘transnasjonale’ knutepunkter som fører til endringer både i det opprinnelige ‘heartland’ og det nye ‘homeland’. 

Globalisering som begrep er omdiskutert – er det et nyttig analytisk verktøy eller et oppskrytt ‘buzzword’ som snart går av moten? Vi tar debatten på vitenskapsakademiet i Stavanger!

Tomas Sundnes Drønen

Tomas Sundnes Drønen