MENY

Mektige menn? Nettverk for kjønnsforskning inviterer til debatt om næringslivets kjønnsutfordringer anno 2015

I dag domineres mange mektige norske næringer fortsatt av menn – eksempelvis er bare 20 prosent av de som jobber i oljenæringen kvinner. Vi tar et friskt nytt tak i debatten om kjønn og makt i næringslivet, og inviterer alle interesserte til debatt på Sølvberget 5. mai!

Basert på et pågående norsk forskningsprosjekt om kjønn og makt i næringslivet, MirrorMirror, ønsker vi velkommen til debatt om kjønn og ledelse i mannsdominerte næringer. Hva vet vi fra empirisk forskning om hvilke utfordringer som finnes og gjenstår i næringslivet når det gjelder kjønn og kjønns(u)balanse, særlig i forbindelse med ledelse? Hvorfor er mange mektige næringer fortsatt mannsdominerte, og hvilke konsekvenser har dette for samfunnet, organisasjonene og den enkelte? Hva kan og bør gjøres for å endre dette?


Lise Langåker fra Høgskolen Stord/Haugesund og Maria Dockweiler fra Universitetet i Stavanger innleder med nytt fra forskningen deres på kjønn og ledelse i to næringer som er svært aktive i Stavangerregionen: maritim virksomhet og olje.

Kommentarer følger fra Susanne Rislå Andersen og Thina Hagen. Susanne Rislå Andersen er redaktør på maritime.no og tidligere daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen. Thina Hagen er informasjonssjef, arbeidsliv og kompetanse, i Norsk olje og gass.

Der åpnes deretter opp for samtale på tvers av panelet, og for spørsmål og debatt.

Møteleder er Solveig Grødem Sandelson, kultur- og debattredaktør på Stavanger Aftenblad.


Vi ser frem til en diskusjon av utfordringer, ansvar, problemstillinger etc. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte!

 

 

Debatt om kjønn og makt i norsk næringsliv

Debatt om kjønn og makt i norsk næringsliv