MENY

Operaen «David og Bathsheba» i Stavanger domkirke

Fredag 27. mars klokka 20:00 er det premiere på operaforestillingen «David and Bathsheba» i Stavanger domkirke. Både studenter og ansatte ved UiS medvirker i denne storslåtte operaen av Ståle Kleiberg som skal gå for seg i Norges eldste katedral.

Begjær, svik og krig i Domkirken. Den eldgamle historien om kong David som stjal den skjønne Batseba fra mannen hennes, gjenoppstår som opera i Stavanger domkirke i neste uke, skriver Stavanger Aftenblad i sin forhåndsomtale av operaoppsetningen.

Og det er nettopp svik og begjær det handler om i denne oppsetningen. Operaen av Ståle Kleiberg får sin premiere i full scenisk oppsetning når Norges eldste katedral blir til en operascene. Domkirken blir nemlig operascene for et av bibelhistoriens største dramaer: Kong David, hans elskerinne og hennes mann Uria. Med briller fra år 2015 vil regissør Mette Arnstad gjenskape bibelhistorien i moderne klær.

Gå ikke glipp av den enestående oppsetningen av David og Bathsheba i Domkirken fredag 27. mars klokka 20:00 og lørdag 28. mars klokka 16:00 og 20:00! Her kan du få lese hele operaen på forhånd både på norsk og engelsk. Klikk inn på denne linken for program og oversettelse www.søndagisentrum.no

Operaen David and Bathsheba:

Tid: Fredag 27. mars kl 20.00 og Lørdag 28. mars kl 16.00 og 20.00
Sted: Stavanger domkirke
Me  dvirkende: Siri Schmidt Lindgaard, Anna Stroynowska, Roberto Abbondanza, Espen Solsbak, Andreas Skei, Bror Magnus tødenes, solister, musikere og kor fra UiS Institutt for musikk og dans, UiB Grieg-Akademiet, kor dessuten sammensatt av sangere fra Stavanger domkirkes guttekor og Bjergsted kammerkor.
Regi: Mette Arnstad,
Koreografi: Birgitte Bauer-Nilsen;
Kunstnerisk ledelse: Elizabeth norberg-Schultz;
Musi  kalsk ledelse: Christopher McMullen-Laird

Arrangør: UiS og Opera Rogaland i samarbeid med Stavanger domkirke med støtte fra T.D.Veen AS

Billetter kr 300,-/150,-

Stavanger domkirke.

Norges eldste katedral - Stavanger domkirke - blir operascene.