MENY

Norske historiedager 2015

Universitetet i Stavanger og Historisk forening Rogaland har gleden av å invitere til den nasjonale historiekonferansen Norske historiedager i Stavanger 19.-21. juni 2015.

Kransen blir i 2015 arrangert av lokallaget til Norsk historisk foreining (HIFO Rogaland), sammen med Universitetet i Stavanger, Jærmuseet, Museum Stavanger, Statsarkivet i Stavanger og Interkommunalt arkiv i Rogaland.

Leder for den faglige arbeidsgruppen for historiedagene er professor Gunnar Nerheim ved UiS. Sekretær og kontaktperson er Lene Bøe. Norske historiedager er den viktigste nasjonale møteplassen for faghistorikere. Under historiedagene møtes lærere i skoleverket, historikere fra universiteter, høgskoler, arkiv, bibliotek og museer, samt oppdragsforskere, forlag og presse.

Årets tema for Norske historiedager er: Ressurser: Energi, makt og mennesker. Det blir et tett faglig program og spennende ekskursjoner. Følg lenkene for å lese mer om plenumsforedrag, foreløpig program og ekskursjonene. Det har kommet noen endringer i plassering av sesjoner. Her kan du se siste tidsplan for konferansen. Beskrivelser av hver enkelt sesjon legges ut i boksen til høyre på denne siden.

Les mer om konferansen på denne siden.

Arne Rettedals hus.

Arne Rettedals hus.