Åpen tilgang til e-ressurser

Flere utgivere og forlag åpner for gratis tilgang til sine e-ressurser i en begrenset periode! (Oppdateres fortløpende)

OBS: det er mange som jobber hjemmefra for tiden. På grunn av stor pågang kan tilgangen være ustabil
(26. mars 13.45)

Accucoms
Informasjon og forskning fra flere forlag om COVID-19. Klikk her for å gå til Accucoms.

Cambridge University Press textbooks
Du får tilgang til 700 lærebøker innen flere fagområder. Klikk her for å gå til Cambridge Textbooks.

Elsevier ScienceDirect textbooks
Du får tilgang til 256 lærebøker fra Elsevier. Klikk her for å gå til Elsevier.
Husk å koble til med tilgang hjemmefra

Idunn.no
Universitetsforlaget har åpnet tilgang til alt innhold på Idunn. Her finner du blant annet mange norske vitenskapelige tidsskrift og e-bøker.

JoVE vitenskapelige videobibliotek
JoVE har åpnet for gratis tilgang til deres vitenskapelige videobibliotek. Her finner du vitenskapelige videoer om tema som biologi, miljøvitenskap, fysikk og mye mer. Klikk her for å gå til JoVE.

Husk å logge deg inn med tilgang hjemmefra først.

JSTOR
Du får tilgang til 26 gratis tidsskrift fra JSTOR fram til 30.juni. Tidsskriftene dekker tema som helsepolitikk og administrasjon, epidemiologi, helse og arbeidsmiljø med mer. Klikk her for å gå til JSTOR.

Juridika
I tillegg får du nå tilgang til Juridika, som er Universitetsforlagets juridiske fagbøker- og tidsskrifter. Fram til 15. april får du tilgang til alle bøker utgitt før 2019. Logg inn med Feide for å få tilgang.

Nasjonalbiblioteket
På Nasjonalbiblioteket gjøres alt publisert materiale som finnes digitalt i Nasjonalbibliotekets samling tilgjengelig. Du har allerede tilgang til de fleste bøker gitt ut før år 2000.

Slik går du fram for å få tilgang:

1. Gå hit for å søke om tilgang.
  2. Logg inn med MinID
  3. Velg Nasjonalbibliotekets Seksjon Publikumstjenesten, Utlånet som ditt bibliotek
  4. Søknaden behandles av Nasjonalbiblioteket mellom kl 9-19 man-fre, kl 9-14 lør
  5. Dersom du ikke har fått tilgang innen 30 minutter, kan du sende en e-post til veiledningen@nb.no
  6. Tilgangen gis 8 timer av gangen. Du må søke på nytt etter 8 timer.

OBS: det er stor pågang på denne tjenesten, tilgangen kan derfor være ustabil.

Project MUSE
Project MUSE gjør flere tidsskrift og e-bøker gratis tilgjengelig i en begrenset periode. Du får til gang til 50 universitetsforlag innen flere fagområder. Klikk her for å gå til Project MUSE

Wiley Online Library
Wiley Online Library tilbyr gratis tilgang til over 5000 relevante artikler, tidsskrifter og bokkapitler om COVID-19. Klikk her for å gå til Wiley.

World Scientific
Bruk tilgang hjemmefra for å få tilgang til alle tidsskrift fra 2001. Klikk her for å gå til World Scientific.

Vi kommer til å legge ut flere linker og tips etter hvert. Mye av det som blir gjort tilgjengelig er søkbart i Oria, men ikke alt. Følg med for oppdateringer!

Dersom du er ute etter siste forskning om koronaviruset er det mange forlag som tilbyr gratis tilgang til forskningsartikler om temaet. Sjekk ut denne oversikten fra Medisinsk Bibliotek.

Universitetsbiblioteket er stengt på grunn av koronaviruset. Klikk her for å lese mer.

Klikk her for øvrig informasjon om UiS og koronaviruset.