MENY

Åpning av nytt bibliotek på Arkeologisk museum

Biblioteket på Arkeologisk museum framstår som usedvanlig nytt og friskt etter en omfattende oppussing. 17. februar var det festpreget åpning, med taler, kaker og levende musikk.

Bilde av Gitte Kolstrup, Svanlaug Takle og Gro Adele Hansen

Etter en periode med intens aktivitet, og mye støy og støv for de ansatte ved Arkeologisk museum, var dagen endelig kommet for åpning av nytt bibliotek. Bibliotekets ansatte kunne med stolthet ta i mot en rekke gjester, som fylte de nyrenoverte lokalene. Musikkstudenter fra Bjergsted gledet de frammøtte med sang og musikk, det var servering av kaker og kaffe, og bibliotekdirektøren og museumsdirektøren kom med velvalgte ord for dagen.

Bibliotekdirektør Gitte Kolstrup la vekt på de som spesielt fortjener å takkes i sin tale: Bibliotekets ansatte Svanlaug Takle og Gro Adele Hansen, representanter fra Statsbygg og Arkeologisk museum, og ikke minst tidligere bibliotekdirektør Espen Skjoldal. Han har lagt ned et stort arbeid for å få det nye biblioteket på plass. Hun understreket at de nye lokalene vil være viktige når biblioteket skal utføre både nye og gamle oppgaver, og at dette ikke er en endestasjon for utviklingen: Om noen år er det godt mulig at det vil være tid for en ytterligere nyåpning.

Avtroppende museumsdirektør Arne Johan Nærøy la vekt på bibliotekets store betydning: Uten biblioteket vil det være vanskelig å utføre mye av den forskningen som blir gjort på Arkeologisk museum. Han takket spesielt Gro Adele Hansen for den store innsatsen hun la ned i årene før museet ble en del av UiS, og uttrykte tilfredshet med utviklingen etter det. Nå ser han med stor optimisme på tiden som kommer.

Et lyst og åpent bibliotek
Det nye biblioteket framstår som lyst og åpent. Det er lagt vekt på å utnytte lyset fra de store vinduene i rommet. Sammen med et helt nytt møblement og en gjennomtenkt planløsning gir biblioteket et innbydende inntrykk.

Alle er velkommen til å besøke biblioteket. En kan låne med seg bøker fra hyllene, eller benytte noen av de fine leseplassene som også er en del av bibliotekets nye tilbud.

 

Bilde av musikkstudenter fra Bjergsted.

Levende musikk hører med under en åpning. Studenter fra Bjergsted leverte varene.