MENY

Bestilling og fornying i bibliotekets katalog

For å bestille eller fornye bøker og annet materiale i bibliotekkatalogen Oria må du logge på via Feide.

Ansatte ved UiS må ha personnummer eller ansattnummer registrert i bibliotekets låneregister for at pålogging via feide skal fungere. Kontakt biblioteket dersom du ikke har registrert noe av dette, eller dersom du ikke får tilgang til å bestille eller fornye i Oria.

Studenter ved UiS skal kunne logge seg inn via Feide på vanlig måte

Ansatte ved SUS, og andre lånere utenfor UiS, logger på Oria via BIBSYS. Velg BIBSYS i nedtrekksmenyen og logg på med låntaker-ID og passord. Første gang du logger på må du bestille passord via «Glemt brukernavn og passord». For mer informasjon, se veiledning.


Vi understreker at personnummeret ditt vil ligge kryptert i Bibsys. Det kan ikke leses av bibliotekets ansatte eller andre etter registreringen.


Slik bestiller du i Oria: Dersom boka du vil låne er utlånt, klikker du på "Bestill dokument". Dersom det er en artikkel du vil bestille, klikker på du "Bestill kopi".
Dersom du ikke er logget på får du dette bildet. Ved å klikke på den blå lenken kommer du inn til vanlig Feide-pålogging.
Når du har logget på kommer du inn på denne skjermen, og kan klikke "Bestill dokument", eller "Order" dersom du kommer inn på engelsk side. Bestillingen blir da sendt til biblioteket. Du trenger ikke å legge inn noen kommentar.

Dersom du bestiller en artikkel, vil du komme inn på en side med artikkelens bibliografiske opplysninger, og en lenke med "Bestill kopi" nederst. Klikk på denne, så sendes bestillingen til biblioteket.


Bestilling av bøker og artikler som ikke finnes i bibliotekets samling


Dersom du ønsker å bestille et dokument som du ikke finner i vår samling i Oria, kan du benytte funksjonen "Bestill" helt øverst på siden. Du må være logget inn.Når du er logget inn vil du få opp dette skjemaet. Fyll inn så mange opplysninger som mulig om dokumentet du ønsker å bestille, og trykk på "Bestill kopi".


Slik fornyer du i Oria:Klikk "Logg på" og logg deg inn via Feide. Når det er gjort velger du "Min konto".
Du kan nå enten fornye alt du har lånt, eller velge enkelte lån ved å klikke på "Forny valgte" og krysse av de dokumentene du vil fornye.