MENY

Bruk av applikasjon fra Naxos

Den anerkjente musikkdatabasen Naxos har utviklet applikasjoner for både Apple og Android.

Naxos er en av de mest anerkjente musikkdatabasene, med nesten 80 000 plater og over 1,2 millioner spor som en kan lytte til direkte på sin PC eller mobile enhet gjennom såkalt streaming. Naxos er ledende innen klassisk musikk og jazz, men har også et stort utvalg innen blues, rock, folkemusikk etc.

Naxos har utviklet applikasjon for både Android og Apple. Når du har lastet ned denne til din mobiltelefon eller nettbrett kan du bruke den på to måter:

1. Du kan logge inn med et felles brukernavn og passord for hele UiS. Fem personer kan bruke dette på en gang. Dersom du logger inn med dette kan du få direkte tilgang, uten å opprette noen egen brukerkonto eller gå via proxyserver. Henvend deg til biblioteket dersom du ønsker dette passordet, vi har tilgang til å gi det til alle studenter og ansatte ved UiS.

2. Du kan opprette en egen brukerkonto. Dette er gratis, og da vil du ikke være begrenset av noen grense for antall samtidige brukere. Du gjør som følger:

  • Gå inn på Naxos, via bibliotekets nettside. For å lage konto må du gå inn via PC.
  • Klikk  på" Playlists" i menyen.
  • Første gangen du er inne oppretter du en konto.


Etter det kan du logge deg inn og få tilgang til hele Naxos. Via PC kan du også lage egne spillelister (Playlists). Bruk samme login for å få tilgang til Naxos og spillelistene dine på smarttelefon eller nettbrett.