Enklere tilgang til bibliotekets e-ressurser utenfor campus

Bruk nettleserutvidelsen Lean Library for å få tilgang til bibliotekets e-ressurser hjemmefra.

Du har tilgang til Universitetsbibliotekets e-bøker, tidsskriftartikler, databaser og andre elektroniske ressurser også når du ikke er på campus.

I tillegg til den vanlige løsningen for fjerntilgang (http://ezproxy.uis.no), kan du nå bruke nettleserutvidelsen Library Access fra Lean Library for enklere tilgang til bibliotekets digitale tjenester.

Denne utvidelsen kobler deg automatisk til bibliotekets proxyserver når du søker opp elektroniske bøker, artikler og databaser, slik at du får tilgang uansett hvor du befinner deg.

Du kan også bruke utvidelsen til å søke etter åpne versjoner av artikler og andre ressurser som biblioteket kanskje ikke har kjøpt tilgang til.

Slik kommer du i gang:

• Gå til leanlibrary.com/download
  • Last ned og installer nettleserutvidelsen
  • velg University of Stavanger som institusjon

NB: Denne tjenesten er dessverre ikke tilgjengelig for mobil og nettbrett, og fungerer ikke i Internet Explorer.

Har du spørsmål eller ønsker hjelp? Kontakt biblioteket