MENY

Enklere tilgang til e-bøker fra DawsonEra

En får nå tilgang til e-bøker fra DawsonEra gjennom vanlig pålogging via Feide.

DawsonEra er en viktig leverandør av både trykte bøker og e-bøker til Universitetsbiblioteket. Fram til nå har det vært nødvendig med pålogging via proxyserver for å få tilgang til e-bøker fra denne leverandøren, også når en har vært på campus. Dette er en litt tungvint løsning som vi ikke har vært fornøyd med. Vi er derfor glade for at vi nå har fått til en bedre ordning, der en får tilgang via Feide.

Bøker fra DawsonEra er lagt inn i Bibsys Ask. Du søker derfor opp den boka du er interessert i der, og klikker på lenken DawsonEra:

          

Du vil da bli sendt til vanlig Feide-pålogging. Etter at du har logget deg inn med brukernavn og passord kan det hende du må akseptere Dawsons brukeravtale. Når det er gjort kan du lese boka på den skjermen du ønsker.

NB! Dersom du vil lese en bok når du er utenfor campus må du først logge deg ut av proxyserveren som gir deg tilgang hjemmefra. Du kan ikke være logget inn via proxyserveren og Feide samtidig.


Muligheter i DawsonEra
 

  • Lån: Du kan velge å lese boka online, eller laste den ned til din pc eller nettbrett. Når lånetiden er utløpt vil boka forsvinne. Lånetid er maksimum 7 dager. Hvis du trenger boka lenger enn dette må du låne den på nytt.

  • Utskrift: Du kan skrive ut opp til 5 % av boka hvis du leser boka online.

  • Kopiering: Du kan kopiere opp til 5 % av boka hvis du leser boka online.

  • Søk: Det er mulig å søke i teksten i boka.

  • Notater: Du kan lage egne notater/bokmerker når du leser boka online. Notatene vil være der neste gang du logger inn. Du kan også lage notater i en bok du har lastet ned, men da vil notatene forsvinne sammen med boka.