Koronabiblioteket

Biblioteket Ullandhaug har redusert åpningstid for henting og retur av bøker. Et begrenset antall leseplasser er tilgjengelig. Vi veileder digitalt.

Read in English

Lån og retur av bøker
Søk opp det du trenger i Oria, finn på hylla og bruk utlånsautomat for å låne. Dersom materiale du ønsker er utlånt kan du bestille i Oria. Du får hentebeskjed så snart boken blir tilgjengelig.

Fjernlån kan bestilles via Oria, men mange bibliotek er fortsatt stengt, så det vil ikke være alt som kan skaffes. På grunn av dagens situasjon kan bestillinger ta lengre tid enn normalt.

Bøker kan returneres som normalt i åpningstiden. Du kan også levere bøker i vår returkasse ved inngangen til KE-hus hele døgnet.

Vi sender påminnelse om forfalte lån, men belaster fortsatt ikke purregebyr. Ta kontakt med ub@uis.no dersom du har praktiske problemer med å returnere lånt materiale.

Book leseplass på biblioteket Ullandhaug

Biblioteket Ullandhaug er delvis gjenåpnet med begrenset åpningstid og oppholdsmuligheter. Studenter ved UiS kan booke leseplass på biblioteket Ullandhaug i TimeEdit.

Vi ber om at alle besøkende til enhver tid følger gjeldende smittevernregler angitt av helsemyndighetene.

Ta kontakt

Vi er tilgjengelig ved alle våre avdelinger på e-post og telefon. Ta kontakt dersom du har noen spørsmål.

Ullandhaug bibliotek
E-post: ub@uis.no

Arkeologisk muesumsbibliotek
E-post: ub-ark@uis.no

Bjergsted bibliotek
E-post: ub-bjergsted@uis.no

Medisinsk bibliotek
E-post: ub-sus@uis.no
Klikk her for chat

Få tilgang hjemmefra

Vi anbefaler å bruke Lean Library for å enkelt få tilgang til våre online ressurser. Lean Library er en nettleserutvidelse som automatisk søker i bibliotekets tilganger. Med Lean Library får du tilgang til våre elektroniske bøker, artikler og databaser, uansett hvor du befinner deg.

Slik kommer du i gang:

• Gå til leanlibrary.com/download
  • Last ned og installer nettleserutvidelsen
  • velg University of Stavanger som institusjon
  • Tips: ikke hak av Skip the popup and automate my access. Da har du selv kontroll på hvor du vil bruke UiS-tilgangen.

NB: fungerer ikke i Internet Explorer, og ikke på mobil eller nettbrett.

Dersom du ikke vil bruke Lean Library kan du koble til med ezproxy. Klikk her for mer informasjon.
Det er mange som bruker tjenesten for tiden, vi anbefaler derfor å forsøke å bytte nettleser dersom du har problemer med tilgangen. Anbefalt nettleser er Firefox eller Chrome.
Ta kontakt med IT-hjelp dersom du har tekniske problemer med å få tilgang hjemmefra.