Kurs fra biblioteket våren 2019

Biblioteket tilbyr en rekke kurs og workshops for studenter og ansatte dette semesteret. Et nytt tilbud er introduksjon til programmene InDesign, NVivo og Tableau.

Det er kun 20 plasser på hvert kurs, så vær ute i god tid for å sikre deg plass.

LaTeX
Grunnleggende kurs for deg som ønsker å bruke skriveprogrammet LaTeX. Kurset vil passe spesielt for studenter på TN, men interesserte studenter fra HF og SV er også velkommen.

Vi kommer til å bruke Overleaf, en online LaTeX-editor, i kurset. Du trenger derfor ikke å laste ned programvare på forhånd, men du må opprette en bruker før kurset slik at du er klar til å starte nye prosjekt. Du registrerer deg som bruker her: https://www.overleaf.com/register

Tid og sted: 13. februar kl. 09.15 - 11.00, Studieverkstedet.

Hvis denne datoen ikke passer blir det et kurs på engelsk 20. februar kl. 09.15, i Dataverkstedet.

EndNote
EndNote er et nyttig verktøy for å håndtere litteraturreferanser. Programmet søker og henter inn referanser fra bibliotekkataloger og databaser, og setter inn referanser og litteraturlister i Word.

Det blir kurs i EndNote for masterstudenter og ansatte følgende datoer denne våren. Påmelding er ikke nødvendig, og alle kurs arrangeres på rom KE A-253:

• 17. januar kl. 09.15 - 11.15, PC.
  • 30. januar kl. 09.15 - 11, PC (engelsk).
  • 12. februar kl. 09.15 - 11.15, Mac.
  • 21. februar kl. 09.15 - 11.15, Mac (engelsk).
  • 14. mars kl. 13.15 - 15.00, PC.

Zotero
Zotero er et gratis og åpent program som hjelper til med å sette inn referanser og litteraturliste i teksten. Programmet er skybasert. Zotero kan oppleves som litt enklere å sette seg inn i enn EndNote, og det krever noe mindre av tekniske ferdigheter fra brukeren. Det egner seg derfor godt for studenter på alle nivå.

Det blir introduksjonskurs i Zotero følgende datoer. Påmelding er ikke nødvendig, og alle kurs arrangeres på rom KE A-253:

• 21. januar, 13.15 - 15.00
  • 5. februar, 09.15 - 11.00 (engelsk)
  •  7. mars, 13.15 - 15.00 (engelsk)
  • 22. mars, 09.15 - 11.00

Referansehåndtering
Hvis du ikke synes at du trenger EndNote eller Zotero, men har lyst til å få orden på referansene i oppgaven din er dette kurset for deg. Du får en kort innføring i hvordan du på en enkel måte kan referere til kilder i teksten din og lage en korrekt kildeliste. Kurset passer spesielt dersom du skal skrive en oppgave med få kilder, eller bare ønsker å få generell kunnskap om kildebruk og referering.

Det blir kurs følgende datoer, på rom KE A-253:

• 24. januar, 13.15 - 14.00
  • 6. februar, 10.15 - 11.00

Introduksjon til nyttige programmer
Et nytt tilbud dette semesteret er at vi tilbyr workshops i programmene NVivo, Tableau og Adobe InDesign. Det vil være på et helt grunnleggende nivå, og det er ikke nødvendig å ha noen kunnskap om programmet før workshop. Deltagelse er gratis, men krever påmelding.

LES MER OM PROGRAMMENE OG MELD DEG PÅ WORKSHOP HER.

To studenter med en bok (Foto: Elisabeth Tønnessen/ UiS)