MENY

Lydopptak av bokpresentasjon med Erlend Kristensen

Erlend Kristensen presenterte boka "(H)el sykkel" i Bokkafeen tirsdag 14. januar, med Stian Ellingsen Lobben og Leif Inge Tjelta som kommentatorer. Du kan høre hele presentasjonen her.

Bilde av Erlend Kristensen, Stian Ellingsen Lobben og Leif Inge Tjelta

Erlend Kristensen gav ut boka «(H)el sykkel» i fjor. Den har fått mye oppmerksomhet, blant annet i Stavanger Aftenblad. Oppmøtet i Bokkafeen 14. januar bekrefter at det er stor interesse for dette nye framkomstmiddelet.

Kristensen skrev boka med bakgrunn i egne positive opplevelser som el-syklist. Han presenterte boka med stor entusiasme, og la vekt på et bredt spekter av fordeler med el-sykkel: Det er miljøvennlig, gir bedre helse, kan være mer effektivt enn å kjøre bil og gir rett og slett et bedre liv. I motsetning til en vanlig sykkel kan el-sykkel uten problem brukes hele året, og en slipper å gå innom garderoben eller dusjen når en sykler til jobb. Kristensen sparer selv 20 minutter hver dag på turen til og fra jobb ved å bruke el-sykkel i stedet for bil eller vanlig sykkel. I forhold til helse og slanking snakka han om 80/20-regelen: En får 80 % mer effekt med bare 20 % innsats. 
 
Stian Ellingsen Lobben er fastlege og jobber en del med forebyggende helsearbeid. Han er derfor opptatt av den stadig tiltagende fysiske inaktiviteten i befolkningen. Den er en av de største dødsårsakene i Norge i dag. El-sykkelen kan motvirke dette, fordi den gjør terskelen lavere for å begynne å sykle i stedet for å kjøre bil. 
 
Leif Inge Tjelta har nylig disputert for doktorgraden, med toppidrettsutøveres treningsmetoder som tema. Han har funnet ut at mye bruk av rolig og moderat trening er en viktig nøkkel til deres suksess. Det er denne typen trening en får ved bruk av el-sykkel. Den er et lavterskeltilbud som passer alle.
 

Podcast
Du kan laste ned lydopptaket på webcast.uis.no.