MENY

Lydopptak av bokpresentasjon med Lars Klemsdal

Lars Klemsdal presenterte boka "Hva trenger vi ledere til? : organisering og ledelse i komplekse arbeidssituasjoner" i Bokkafeen tirsdag 3. desember, med rådmann Inger Østensjø som kommentator. Du kan høre hele presentasjonen her.

Det er tydelig at Klemsdal har funnet et publikum med denne boka, som er en videreføring av hans doktoravhandling. Stort sett hver eneste stol og sofaplass i Bokkafeen var fylt av interesserte tilhørere under denne presentasjonen. Det er en ambisiøs bok Klemsdal har skrevet, noe han heller ikke selv la skjul på: Som tittelen tilsier ønsker han å skape et grunnlag for å forstå hva vi trenger ledere til. Han påstår ikke å gi hele svaret på dette, men vil gjerne komme et stykke på vei. Det er en praktisk bok som skal bidra til lederutvikling i bedrifter, men den er likevel ikke uten teori: Skal du kunne lede en bedrift må du vite hvordan en bedrift fungerer.

Klemsdal uttrykte at han følte seg beæret over at rådmann Inger Østensjø stilte opp på dette og hadde lest boka hans. Hun gikk til oppgaven med tydelig entusiasme, glad for å være tilbake på gamle tomter. Hun er tidligere direktør ved HiS og UiS, og hun grep stadig til eksempler både fra den jobben og sin nåværende jobb i sitt innlegg. I sin nåværende stilling som rådmann i Stavanger kommune har hun 200 ledere på forskjellige nivåer under seg, og en viktig del av hennes jobb er å finne ut hva som er det viktigste med å være leder, slik at alle disse kan føle at det de driver med i det daglige er meningsfylt.

For Østensjø handler ledelse om mennesker: Forholdet mellom mennesker, og det enkelte menneske. Hun har lært mer av skjønnlitteratur, samfunnsdebatt og personlige erfaringer enn av tradisjonell faglitteratur innen ledelse. Den synes hun ofte kan bli litt tung og teoretisk, men hun understreket at Klemsdals bok et et stort unntak. Den kan hun bruke! Hun fikk et grunnlag for refleksjon rundt det hun driver med, spesielt rundt lederrollen hun selv og andre utøver. 


Podcast
Du kan laste ned lydopptaket på webcast.uis.no.

 

Bilde av Inger Østensjø og Lars Klemsdal